Britský hudobník Liam Gallagher vyhlásil, že kapela Oasis už nikdy neobnoví činnosť. Okrem toho dodal, že jeho nová skupina Beady Eye nevznikla, aby vyplnila medzeru do času, kým sa Oasis znova dajú dokopy.

"Beady Eye nie je dočasným riešením, kým sa ja a Noel spamätáme a znova obnovíme Oasis. Oasis nadobro skončili," uviedol v rozhovore pre The Guardian 38-ročný hudobník, ktorý sa taktiež kriticky vyjadril k vyhláseniu jeho staršieho brata Noela po tom, čo v auguste 2009 opustil Oasis.

Noel vtedy uviedol, že k tomuto rozhodnutiu ho priviedol "nedostatok podpory a pochopenia zo strany manažmentu a ostatných členov kapely". Liam nazval toto vyhlásenie "absolútnou hlúposťou".

"Keď sa teraz na neho pozriem, tak si pomyslím, že je falošný. Ak chcel odísť z kapely, mal odísť. Ak si chcel dať päťročnú pauzu, mal si dať päťročnú pauzu. Sadli by sme si a porozprávali by sme sa o tom. Ale on namiesto toho vyhlásil, že sme ho vyštvali. Absolútny nezmysel," vyhlásil Liam, ktorý ďalej dodal, že počas ich nadchádzajúceho turné po Veľkej Británii nebude s Beady Eye hrať žiadne skladby od Oasis. Debutový album formácie Beady Eye, ktorú okrem Liama tvoria zvyšní traja bývalí členovia Oasis Gem Archer, Andy Bell a Chris Sharrock, sa bude volať Different Gear, Still Speeding a vyjde 28. februára.

--
Zdroj: SITA
Foto: Oasisinet.com