Americká speváčka Lady Gaga verí, že v sebe nosí dušu svojej zosnulej tety. V rozhovore pre magazín Women's Wear Daily prezradila, že sa snaží nasledovať cestu, po ktorej by sa mohla vydať sestra jej otca, Joanne Germanotta, ak by nezomrela v 19 rokoch na následky autoimunitnej choroby.

"Skutočne verím, že mám dve srdcia. Myslím si, že v skutočnosti v sebe nosím dve duše a že prežívam zvyšok jej života ako jej bohyňa - zomrela ako panna, nikdy neprežila všetky tie veci, ktoré máme možnosť počas života milovať a zakúsiť," uviedla päťnásobná držiteľka cien Grammy. "V tomto živote pracujem čiastočne ako popová speváčka a čiastočne ako filantropka a snažím sa pre ľudí robiť veľké veci, pretože ona bola dobrý človek a nemyslím si, že mala čas vykonať dostatočne veľa dobra," vyjadrila sa 24-ročná hudobníčka.

Kontroverzná speváčka zbiera napriek divným myšlienkovým pochodom jeden úspech za druhým. Jej aktuálna novinka Born This Way sa stala s viac ako miliónom stiahnutí za päť dní najrýchlejšie predávaným singlom v histórii internetového obchodu iTunes. Singel, ktorý minulý týždeň dobyl aj americký rebríček Billboard Hot 100, bol najsťahovanejšou skladbou na iTunes v 23 krajinách. Informovali o tom predstavitelia spoločnosti Apple.

Pieseň Born This Way je prvým singlom zo speváčkinho druhého štúdiového albumu s rovnakým názvom. Rodáčka z New Yorku túto skladbu vydala zatiaľ len formou plateného downloadu, ako CD singel sa na trh dostane až 15. marca. Videoklip ku skladbe nakrúcali 22. až 24. januára v New Yorku, jeho režisérom je Jonas Akerlund. Zatiaľ však nie je známe, kedy bude mať premiéru. Album Born This Way vyjde 23. mája prostredníctvom vydavateľstva Interscope Records. Druhým singlom by sa mala stať skladba Judas.

Lady Gaga odštartovala kariéru debutovým štúdiovým albumom The Fame (2008), ktorý sa čoskoro stal medzinárodne úspešným predovšetkým vďaka singlom Just Dance a Poker Face. Nahrávka kraľovala albumovým rebríčkom v šiestich krajinách sveta a predalo sa viac ako 12 miliónov jej kópií. Nasledovalo EP The Fame Monster (2009), z ktorého vzišli megahity Bad Romance či Telephone. Speváčka je okrem hudby známa predovšetkým extravagantným vystupovaním, kostýmami či videoklipmi a škandalóznymi vyjadreniami. Netají sa tým, že jej cieľom je stať sa najslávnejšou osobnosťou na svete a to aj na úkor jej osobného života.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ladygaga.com