Skupina Ska2tonics a čerstvý zjav na domácej scéne, kapela Hrana, odštartujú 17. marca spoločnú šnúru koncertov s názvom Na Hrane turné 2011. Obe kapely predstavia na siedmich koncertoch svoje nové albumy. "Na Hrane turné určite nebude nahrané. Milovníci dobrého ska a rock'n'rollu sa môžu tešiť na divokú jazdu plnú spontánnej zábavy," tvrdí Holo z kapely Hrana.

Skupinu Ska2tonics netreba fanúšikom slovenskej hudby predstavovať. Vplyvom jamajského, amerického i novodobého ska kombinovaného s rockovou hudbou hrá kapela pestrú a tanečnú zmes vhodnú na vybúrenie prebytočnej energie publika rôzneho veku. Kapela má odohraných približne 300 koncertov na Slovensku, v Čechách, Rakúsku, Maďarsku a dokonca aj Srbsku. Robili support pre kapely ako Skatalites, The Toasters, Persiana Jones alebo La Big Mama.

Momentálne pripravujú vydanie tretieho albumu, skladby z ktorého si spolu s overenými hitmi ako Mafia možete vychutnať po prvýkrát naživo práve na blížiacom sa turné. Na prvom koncerte v bratislavskom Klube za zrkadlom skupina pokrstí nový singel.

Kapela Hrana je na našej scéne úplným nováčikom a zároveň veľkou nádejou slovenskej rockovej hudby. V žiadnom prípade však nemožno hovoriť o nejakom nerozvážnom mladíckom vrtochu. Všetci členovia majú za sebou bohatú hudobnú kariéru v spolkoch ako Ska2tonics, Dharma Inc. a mnohých ďalších. Hudobne sa Hrana pohybuje niekde "na hrane" medzi tradíciou ska, blues, punk'n'rollu a moderným elektronickým zvukom.

Hrana predstaví na tomto turné skladby zo svojho debutového albumu s názvom Klikni si na myšku..., ktorý práve v týchto dňoch vychádza. Prvý singel z tohto albumu, skladbu Dínom, dánom budete už čoskoro počuť v našich rádiách. Singel aj ďalšie ukážky z tvorby Hrany si môžete vypočuť aj v profile kapely na www.hudba.sk/hrana.

Tento dokopy 13-členný cirkus štartuje dvojnásobným krstom v bratislavskom Klube za zrkadlom už 17. marca 2011.

Na Hrane Turné 2011:

17. 3. 2011 - Bratislava, Klub Za zrkadlom
2. 4. 2011 - Šaľa, Metro
9. 4. 2011 - Praha, Rock Café
21. 4. 2011 - Trenčín, Klub Lúč
22. 4. 2011 - Zlín, Klub „U Tetoura“
29. 4. 2011 - Humenné, Nostalgia Pub
30. 4. 2011 - Lučenec, New Slimák Pub

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Holo z kapely Hrana.

Súvisiaci interpreti: Hrana, Ska2Tonics