Slovenská skupina Talkshow vydá v pondelok novú trojpesničkovú EP nahrávku. Fanúšikovia si ju budú môcť stiahnuť zadarmo cez webstránky slovenských festivalov Easthetic, Grape, Žákovic Open a T-Mobile MusicCity na Facebooku. Podľa lídra kapely Andreasa na seba skladby nadväzujú a teda minialbum je koncepčný. Piesne s názvami Ice, Bells a Death nahrávali v štúdiu skupiny From Our Hands, zvuk mal na starosti Matej Turcer.

K piesňam by Talkshow chceli nakrútiť aj videoklipy. Od 11. do 19. marca nové skladby predstavia na krátkom turné práve s From Our Hands. Na úvod sa hudobníci zastavia v Košiciach, kde sa k obidvom kapelám pripojí britské indiepopové duo Sister Gracie. Ďalšími zastávkami budú Prešov, Prievidza a Žilina.

Uprostred turné, v utorok 15. marca, si Talkshow odskočia do Viedne, kde sa predstavia v roli predskokana na koncerte švédskej formácie MF/MB v klube B 72. V lete vystúpia napríklad na festivale Colours of Ostrava.

Kapela Talkshow vznikla v apríli 2008 v Bratislave. Po dvoch rokoch fungovania sa predrali k špičke domácej alternatívnej scény. Single Try, These Lights, Stella, 3 či Turn Off the Radio obsadzovali v rebríčku Rádia_FM popredné priečky. Videoklip ku skladbe These Lights sa 10 týždňov objavoval aj na obrazovkách MTV.

Ich debutový eponymný album vznikal postupne počas roka 2009 v nahrávacom štúdiu koproducenta albumu Mareka Rakovického a finálnu podobu dostala na prelome augusta a septembra toho istého roku. Ešte pred vydaním fyzického nosiča s debutovou nahrávkou boli Talkshow 13. novembra 2009 predskokanmi oceňovanej britskej skupiny The Horrors vo viedenskom klube Szene. Kapela album pokrstila 11. marca 2010 v bratislavskom Subclube a následne ho predstavila nielen na slovenských koncertoch.

Agentúru SITA informoval Andreas z kapely Talkshow.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Talkshow