Leona Lewis zvíťazila v ankete denníka Metro o najvplyvnejšiu ženu žijúcu alebo pracujúcu v Londýne za ostatných sto rokov. Prostredníctvom webovej stránky Metro.co.uk zahlasovalo viac ako desaťtisíc ľudí, pričom 25-ročná speváčka získala 70,9 percenta všetkých hlasov.

S veľkým odstupom je na druhej priečke bývalá britská premiérka Margaret Thatcher, ktorá dostala 5,14 percenta hlasov. Bronzovú priečku so 4,88 percentami hlasov obsadila zakladateľka webovej stránky rodičov pre rodičov Mumsnet.com Justine Roberts.

Na štvorke je so 4,17 percentami zakladateľka charitatívnej organizácie Kids Company - Iránka Camila Batmanghelidjh a prvú päťku uzatvára známa britská hasička Dany Cotton so štyrmi percentami hlasov.

Leona Lewis je víťazkou tretej série britskej speváckej súťaže The X Factor. Držiteľka štyroch nominácií na cenu Grammy má na konte albumy Spirit (2007) a Echo (2009). K jej najväčším hitom patria skladby A Moment Like This, Bleeding Love, Run, Better in Time či Happy. Jej nová štúdiovka by mala vyjsť v lete.

--
Zdroj: SITA
Foto: Leonalewismusic.co.uk

Súvisiaci interpreti: Leona Lewis