Dlho očakávaný návrat českej synthpopovej legendy Oceán sa už onedlho stane skutočnosťou. Po niekoľkých "testovacích" koncertoch pre fanúšikov na jeseň 2010 sa kapela po 18 rokoch vracia na scénu a už v apríli vyrazí na turné po najväčších českých a slovenských mestách. Neľahkej role líderky skupiny na seba po zosnulom spevákovi Petrovi Mukovi prevzala speváčka Jitka Charvátová. Pôjde teda v podstate o dvojité znovuzrodenie. Na pódiu sa totiž stretnú i bývalí členovia kultovej skupiny z deväťdesiatych rokov Fiction.

"S nikým iným by sme to určite nerobili. S Jitkou spolupracujeme už dlhšiu dobu, boli sme spolu v iných kapelách a rozhodlo hlavne to, že sa máme radi, sme kamoši, čo bolo vlastne aj pred dvadsiatimi rokmi s Petrom," vysvetľuje klávesák a producent Dušan Vozáry.

Ťažiskom koncertov jarné turné bude predovšetkým starý repertoár Oceánu v nových úpravách ako pocta zosnulému Petrovi Mukovi, ktorý však počas svojho života s návratom kapely na scénu nesúhlasil. Okrem Jitky Charvátovej ako hlavnej speváčky budú môcť fanúšikovia na všetkých koncertoch turné počuť známe piesne Oceánu i v podaní ďalších zaujímavých hostí, ktorých mená si kapela zatiaľ necháva pre seba.

Okrem príprav na turné sa Oceán, ktorého zostavu okrem Charvátovej a Dušana Vozáryho dopĺňajú dvaja zakladajúci členovia Petr Kučera (klávesy) a Jan Vozáry (bicie), venuje aj novej tvorbe. Nový singel by mal byť do rádií nasadený už na jar. Autorom textu bude tradičný textár kapely Petr Hons.

V tejto chvíli má turné päť potvrdených koncertov, avšak v najbližších dňoch by mali pribudnúť aj ďalšie. Turné odštartuje 27. apríla v pražskom klube Roxy, následne kapela vystúpi v Brne a Ostrave. 20. mája zavíta do Bratislavy, kde sa predstaví v klube MMC. Zatiaľ poslednou potvrdenou zastávkou turné sú České Budějovice.

Oceán Tour 2011:

27. 4. - Praha, Roxy
5. 5. - Brno, Fléda
14. 5. - Ostrava, Garage
20. 5. - Bratislava, Majestic Music Club
26. 5. - České Budějovice, KD Metropol

Aktualizované termíny a novinky o kapele Oceán získate ako prví na facebookovskej stránke kapely.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Radka Urbancová, PR manažérka kapely.

Súvisiaci interpreti: Oceán