Stanton Warriors sú na špici tanečnej scény už desať rokov. Dominic Butler a Mark Yardley prišli s novým zvukom, ktorý vychádzal z UK garage, ale vyznačoval sa ničivými basmi a breakbeatmi. Tento chytľavý a popritom špinavý zvuk okamžite upútal pozornosť XL recordings a po tom, ako vyšiel ich debutový mix The Stanton Session (2001) sa zo Stanton Warriors stala "za jednu noc" senzácia.

Ich debutová nahrávka je dodnes neprekonaným bestsellerom na breakbeatovej scéne. Nasledovali remixy pre veľké mená ako Missy Elliot, Fatboy Slim, Basement Jaxx, Mylo, Freeform Five alebo Busta Rhymes a albumy The Stanton Sessions Vol. 2 / The Lost Files (2006) a The Stanton Sessions Vol. 3 (2008). V tomto roku dvojica vydala producentský album The Warriors (2011), ktorým si upevnila svoju pozíciu na scéne "zlomených beatov".

Čerstvá novinka Stanton Warriors dostáva nadšené recenzie od kritikov po celom svete a v Austrálii dosiahla v rebríčku predajnosti tanečných albumov prvé miesto.


Stanton Warriors - Get Up (feat. Ruby Goe & Hollywood Holt) (z albumu The Warriors, 2011)


Stanton Warriors - Turn Me Up Some (z albumu The Warriors, 2011)

DJské sety Stanton Warriors sú známe tým, že sa v nich originálne skladby miešajú s domácimi editmi a remixami, ktoré obsahujú prvky undergroundového housu, abstraktného hip-hopu, ale aj electro-punku a dávku energie, z ktorej je zrejmé, prečo sú Stanton Warriors vo svojom žánri bezkonkurenční už viac ako desať rokov.

Dominic Butler aka Dom B vo svojom sete predstaví aktuálny "Warrior sound" na akcii Breakliner special v sobotu 7. mája. Line-up doplní domáca zostava - dídžeji Macho, Hugo a Bobsan.


Stanton Warriors - Live At Notting Hill Carnival 2010

Breakliner special with Stanton Warriors
7. máj, Nu Spirit Club, Bratislava
Dom B (Stanton Warriors, UK)
Macho (Vim Rec., Breaks.sk)
Hugo (Jokebox)
Bobsan (Jokebox)

Vstupenky sa predávajú na www.tixy.sk v predpredajovej cene 9 eur. Na mieste budú stáť 11 eur.


Stanton Warriors - Good Vibrations


Stanton Warriors - Shoot Me Down (feat. Ruby Goe)


Stanton Warriors - Precinct (feat. Eboi)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marek Babušiak z Nu Spirit Clubu.

--
Foto: Facebook.com/stantonwarriors