Po KC Dunaj sa v hlavnom meste otvára ďalší exkluzívny klubový a kultúrny priestor, ktorý má čo do činenia s druhou najväčšou európskou riekou. Mnohí Bratislavčania si určite pamätajú loď Kriváň ukotvenú v blízkosti Tyršovho nábrežia na petržalskej strane Dunaja. Na lodi nedávno prebehla kompletná rekonštrukcia a už o niekoľko dní bude sprístupnená verejnosti pod názvom Rivers Club. Jedným z prvých podujatí v novom priestore bude 14. mája akcia NouveauNu.Nights, na ktorej ako headliner vystúpi anglický spevák a producent Toph Taylor známy pod pseudonymom Trouble Over Tokyo.

Britský hudobník, momentálne žijúci vo Viedni, vydal vlani nový album s názvom The Hurricane. Srdcia fanúšikov si získal už svojimi predchádzajúcimi nahrávkami, najmä platňou Pyramides, ktorá je necelé štyri roky od uvedenia na trh kompletne vypredaná.

Po jej vydaní kritika chválou rozhodne nešetrila - napríklad britský denník Guardian o skladbách z tohto albumu napísal, že "takto by znel Justin Timberlake, keby sa rozhodol nahrať skladby pre nemecký experimentálny label". Okrem Timberlakea novinári Taylora často porovnávajú s takými hviezdami ako Michael Jackson alebo Thom Yorke.

Trouble Over Tokyo okrem Bratislavy vystúpi aj 13. mája v Košiciach. Svoje umenie už predviedol na festivaloch Wilsonic a NouveauNu. Predpredaj vstupeniek na májové koncerty prebieha v sieti Ticketportal.sk a Anarchy.sk. Na bratislavskom koncerte zahrajú aj dídžeji Pure a Junior.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z agentúry Vresk. Viac informacií nájdete na www.vresk.sk.


Trouble Over Tokyo - Kryptonite (z albumu The Hurricane, 2010)


Trouble Over Tokyo - The Liar (z albumu Pyramids, 2007)

--
Foto: Myspace.com/troubleovertokyo - Julia Grandegger (1), Francis Booth (2,3)