Žena s Ovocím je kapela, ktorú si založili bývalý bubeník IMT Smile, Marián Slávka, a bývalý gitarista speváčky Tiny, Andrej Hruška. Obidvaja si za posledné roky vyskúšali spoluprácu aj s inými hudobníkmi, no zo spoločnému projektu sa tešia najviac. Minulý rok vydali debutový album a teraz prichádza na rad videoklip.

Chalani ho nakrútili na skladbu Kavárenský typ. Scenár a celú réžiu odvelili na Máriu Rumanovú a oni sa starali iba o image. Andrej si spomína, že sa v šatni učili viazať kravaty, ktoré hrali v klipe dôležitú úlohu. "My sme tam totižto oblečení za slušákov. Máme obleky, kravaty a vyleštené topánky. Snažíme sa byť ako keby zo starších čias. 1957. Máj. 27." Chalani nemali veľa pripomienok k tomu, aký klip chcú mať, no so slušáckym štýlom prišiel Marián.

"Ja som vymýšľal to oblečenie, to bola jediná moja podmienka, že musíme mať kvádra a tieto veci. Sú to veci, v ktorých by som chcel bežne chodiť, no nemám na to gule. Totiž muzikanti v kvádrach, to už je taká zodpovednosť. Hrať v obleku je ťažké." Videoklip Kavárenský typ točila Žena s Ovocím, ako inak, v jednej bratislavskej kaviarni. Niektorí členovia si už počas klapiek vychutnávali dobrú kávičku, niektorí sa jej vzdali, aby ich jej povzbudzujúce účinky neznervózňovali. "Ja mám zahrať malinkú vec, mám pohnúť pravou rukou a už to je neprirodzené. V pár klipoch som sa už objavil a veru ťažké to bolo. Uznávam ľudí, čo pred kamerou vedia stáť."

Vo videoklipe Kavárenský typ účinkujú okrem členov kapely Žena s Ovocím aj ich kamaráti – hudobníci, ktorí sa istým spôsobom podieľali na výrobe aktuálneho albumu, z ktorého pesnička pochádza.


Žena s Ovocím - Kavárenský typ

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka kapely Žena s Ovocím.