Vo veku 66 rokov zomrel v pondelok ráno v Prahe dlhoročný člen Banjo Bandu Ivana Mládka Ivo Pešák. Podľa jeho manželky Milady hudobník skonal na následky komplikácií po operácii, ktorú podstúpil pred niekoľkými dňami. Pešákovi pri nej voperovali bajpas.

"Pán Pešák bol skutočne veľmi chorý. Odborne sa tomu hovorí polymorbidný pacient. Navyše trpel ťažkou cukrovkou," uviedol pre iDNES.cz prednosta Kardiocentra Ikemu Jan Pirk, pričom potvrdil správy, že Mládkovmu kolegovi amputovali prsty na nohách. Pešák nakoniec podľahol zápalu pľúc.

"Pre našu kapelu je to veľká strata, Ivo bol taký punc Banjo Bandu hlavne na pódiách. Bol jednou z najpopulárnejších osobností, akú som v živote poznal," povedal Ivan Mládek.

"Bol to muzikant, ktorý len vyliezol na pódium, nemusel nič robiť a dav bol vo vare. Nielen v Česku, ale i v ďalších krajinách, kde sme hrali," dodal Mládek.

Klarinetista Ivo Pešák vyštudoval na pražskom konzervatóriu. Následne nastúpil do Stredočeského symfonického orchestra v Poděbradoch, kde pôsobil tri roky. V Banjo Bande Ivana Mládka hral na klavír a bol tiež vokalistom. Vystupoval aj v televízii, v programoch Čundrcountry show, Country estráda, Cyranův ostrov a Cyranův poloostrov, v ktorých sa často ukazoval po boku Ivana Mládka.



--
Zdroj: SITA
Foto: Ivanmladek.cz