Po úspešnom odštartovaní festivalu Jarné Bratislavské Jazzové Dni v Komárne sa festival presunie do nitrianskej Synagógy, kde 29. mája vystúpia slovenské speváčky Katarína Koščová a Vanda a tiež rakúska kapela Hot Pants Road Club. Vstupné na koncert je symbolické jedno euro. Zisk bude venovaný na podporu rozvoja kultúry v Nitre.

Hot Pants Road Club je osemčlenný funk-bluesový orchester, ktorý má na konte desať albumov. Otvárali koncerty pre takých interpretov ako Maceo Parker, Dr. John, Hot Chocolate, Zucchero alebo Al Green.

Katarína Koščová si našla svoju vlastnú hudobnú cestu aj napriek tomu, že po víťazstve v súťaži Slovensko hľadá SuperStar mala najprv namierené na popovú dráhu.

Na svojom treťom albume Nebotrasenie (2009) sa priblížila k jazzu a šansónu a pravidelne vystupuje na klubových pódiách a jazzových festivaloch. Len pár dní pred koncertom v Nitre bude hrať v Aténach na 10. ročníku European Jazz Festivalu. Minulý rok na jeseň očarila aj divákov Bratislavských jazzových dní (BJD).


Katka Koščová na Voices Live

Vanda je mladá slovenská speváčka, ktorá začínala ako vokalistka funkovej kapely The Red One. Medzi svoje inšpirácie zaraďuje predovšetkým Alanis Morissette, Tori Amos a Reginu Spektor. Vanda spieva a hrá na klavír, na pódiu ju podporuje trojčlenná kapela v zložení Markus Mračna, Marek Wolf a Marek Žilinec.

Jarné vydanie BJD i sa po Nitre presunie do Košíc. Svoje tohtoročné putovanie po Slovensku ukončia v Bratislave. Hviezdou festivalu v slovenskej metropole bude 24. júna na Pasienkoch svetoznámy gitarista a mnohými cenami ovenčený hudobník Jeff Beck. Vstupenky na tento koncert sa predávajú za 30 eur až 45 eur.



Agentúru SITA informovala PR manažérka BJD Silvia Turnerová.