Začínajúca česká speváčka Debbi vydala v apríli debutový album Touch The Sun a na jeseň už má naplánované turné. Aj keď má bývalá SuperStaristka s vystupovaním bohaté skúsenosti, čo sa týka návštevnosti na turné, latku si s manažérom Martinom Ledvinom nedávajú zatiaľ veľmi vysoko.

"Za úspech by sme považovali, keby prišlo stopäťdesiat ľudí, pri dvesto návštevníkoch by sme skákali asi tak dva metre do vzduchu," povedal Ledvina v rozhovore pre agentúru SITA. Na Slovensku zatiaľ speváčka dohodnuté vystúpenia nemá, všetko záleží od úspechu jej aktuálne nasadenej novinky La La do slovenských rádií. Ryšavá osemnástka má v rámci koncertnej šnúry potvrdené vystúpenia vo viac ako dvadsiatich českých kluboch, okrem iného sa predstaví v Ostrave, Zlíne, Uherskom Hradišti, Brne, Olomouci, Prahe aj Plzni.

Ako ďalej prezradil, zatiaľ si žiadneho hudobného hosťa prizvať neplánujú. Nič však striktne nevylučujú. "Bude to Deborino turné, ak by sa nám však podarilo uloviť nejakého zaujímavého hosťa, tak sa tomu brániť nebudeme," vysvetlil.

Piesne z albumu, ktoré Debbi na koncertnej šnúre predstaví, sú prevažne v angličtine. "Je lepšie, že sú tie pesničky po anglicky, prišli sme na to pri nahrávaní CD," vysvetlil český producent. "Ja by som rada vedela spievať po česky, ale ono mi to veľmi nejde," komentovala Debbi, ktorá paradoxne prvý singel Možná se mi zdáš naspievala práve v češtine. Napriek tomu, že v Čechách sa darí umelcom a pesničkárom, ktorých textom fanúšikovia rozumejú, Ledvina v tom problém nevidí. .

"Je samozrejmé, že ľudia v Čechách majú radšej české texty. Podľa mňa je však najdôležitejšie mať pri spievaní pre ten jazyk cit," uzavrel. V rodnej nemčine zaradila Debbi na album len jednu skladbu s názvom Mein Kleiner Gruner Kaktus. "V nemčine spievam naozaj len zo srandy," dodala speváčka.

Debbi, vlastným menom Deborah Kahlová, sa narodila v Nemecku, do Čiech sa s rodinou prisťahovala ako desaťročná. Zúčastnila sa na prvej Česko-Slovenskej SuperStar, kde sa dostala do prvého semifinálového kola, z ktorého už ďalej nepostúpila. Do povedomia sa už ako začínajúca umelkyňa dostala prostredníctvom piesne Touch The Sun, ktorá mala byť pôvodne len reklamnou zvučkou. Práve túto skladbu vyhlásila česká Akadémia populárnej hudby za najlepšiu pieseň roka 2010. Rovnaký názov má aj Debbin debutový album, ktorý vyšiel v apríli.

--
Zdroj: SITA
Foto: Debbi.cz