Najemotívnejšou piesňou z Kristíninho albumu V sieti ťa mám (2010), je skladba Pri oltári. Videoklip korešponduje s textom Kamila Peteraja, a preto sa v ňom miešajú pocity od šťastia po hlboký smútok. Keďže finálna verzia je kombináciou viacerých epizód, do hlavnej hereckej úlohy obsadilo režisérske duo práve samotnú interpretku.

"Keď nakrúcame, vždy sa cítim trošku ako herečka, ale tu to bolo o to silnejšie, že som musela zahrať situácie, ktoré som nikdy neprežila. Všetky moje videoklipy boli ladené vo veselom duchu, no teraz sme ako hlavnú tému zvolili sklamanie a počas nakrúcania ma celý deň držala smutná nálada. Pri videu je pre mňa dôležité, aby som sama v sebe verila pocitom, ktoré sa snažím piesňou vyjadriť a nebolo to inak ani v tomto prípade," uviedla Kristína, ktorá sa údajne na nahratie piesne pripravovala tri mesiace.

Filmárska dvojica Mayo Hurajt a Ondrej Štelbaský pripravili speváčke príbeh, ktorý divák sleduje v dvoch časových úrovniach: šťastím a slnkom prekypujúce zábery dvoch zamilovaných ľudí z minulosti a na druhej strane pre hlavnú hrdinku trpká prítomnosť, smútok a sklamanie zo zrady. Zmesi pocitov a spomienok dodávajú silu priestory evanjelického kostola v obci Bystřice.


Kristína - Pri oltári

"Benefitom skladby je, že mnohí v nej vidia vlastné spomienky. Keďže Kristína už má za sebou nejaké herecké skúsenosti, pripravili sme pre ňu novú úlohu a nechali sme ju, nech sama prerozpráva celý príbeh. Klip sme rozdelili do troch fáz s tým, že záver sme situovali do kostola. Okrem Kristíny v ňom neúčinkuje nikto konkrétny, čo v prenesenom význame symbolizuje jej prítomnosť na svadbe muža, o ktorom celý čas spieva," vysvetľoval Mayo Hurajt.

K zážitku z videoklipu má napomôcť aj použitá technika. Už Life Is a Game bol nakrúcaný digitálnou filmovou kamerou, ktorú tvorcovia videa použili i v tomto prípade. "Použitie digitálnej filmovej kamery je nevyhnutný krok s dobou, pretože nám ponúka nové dimenzie spracovania témy. Parametre obrazu, hĺbka, či ostrosť, to všetko zvyšuje zážitok, na ktorý sú ľudia zvyknutí pri filmoch," dodal Hurajt.

Informácie, foto a video pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó.