4. augusta odštartuje na Zelenom ostrove v Benešove pri Prahe už 11. ročník Sázavafestu. Na jednom z najlepších českých festivalov tohto leta sa predstavia aj slovenskí interpreti - Jana Kirschner, Cigánski diabli či alternatívna skupina Lavagance. Kapela okolo speváka a producenta Mareka Rakovického odohrá koncert na Sázavafeste v novej zostave.

V partii sa zmenil človek na poste bubeníka - novým členom je Róbert Dando. Gitarista Smasho vysvetľuje ako sa k novej posile dostali. "Robo je z bývalej kapely Cliché, poznáme sa s ním už niekoľko rokov, pretože keď sme boli s Parou na šnúre, Cliché tam boli hosťom. Skúšali sme viacerých bubeníkov, no žiaden neuspel. Ani člen Českej filharmónie na to nemal." Naopak, Robo presvedčil pôvodných členov Lavagance, že je tým správnom chlapom do partie, aj keď mal predtým dva roky bubenícku pauzu.

"Zatiaľ je v skúšobnej dobe, no sme s ním spokojní. Na začiatku sme ho museli naháňať, aby s nami veľa skúšal. Musel sa rozohrať. Celkom medzi nás zapadá, dodáva kapele potrebné osvieženie a prináša do nej nový štýl." Nový bubeník si so skupinou Lavagance zatiaľ zahral na Slovensku iba raz. V Rumunsku, kde absolvoval svoju premiéru, má za sebou 3 koncerty a ďalší zahraničný koncert pridá na Sázavafeste.

11. ročník Sázavafestu podporuje Hudba.sk, hudobná televízia Musiq1 a Rádio_FM.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, slovenská PR manažérka Sázavafestu 2011.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk