Britská trojica The Subways sa po vystúpeniach na festivaloch Pohoda a Grape prvýkrát predstaví slovenským fanúšikom aj na samostatnom klubovom koncerte. Stane sa tak 28. októbra v bratislavskom klube MMC, kde príde kapela predstaviť svoj nový album Money and Celebrity. Ten by sa mal na trh dostať v septembri.

Billy Lunn, Charlotte Cooper a Josh Morgan založili kapelu v roku 2003, o dva roky neskôr vydali svoj debut Young For Eternity (2005) a definitívne zaradenie sa do hudobnej špičky potvrdili dvojkou All or Nothing (2008). Na konte majú hity ako Oh Yeah, Rock & Roll Queen, Shake! Shake!, With You, či Alright, ich špecialitou sú však predovšetkým živé vystúpenia plné energie a pozitívnych emócií.

Tretí album Money And Celebrity, ktorý produkuje spolupracovník kapiel Blur a The Smiths Stephen Street predznamenáva júnový singel It's A Party.


The Subways - It's A Party (z pripravovaného albumu Money and Celebrity, 2011)

"Ešte minulé leto, keď hrala kapela u nás na Grape festivale, sme sa rozprávali, že po vydaní albumu by sa na Slovensko radi vrátili a zahrali si klubový koncert. Podarilo sa," hovorí jeden z organizátorov Ján Trstenský. Kapela už niekoľkokrát vystúpila nielen na Slovensku ale aj v Čechách, kde si taktiež vytvorila početnú fanúšikovskú základňu. Ak teda nestihnete bratislavský koncert, môžete The Subways vidieť aj v pražskom Lucerna Music Bare v nedeľu 30. októbra.

Vstupenky na bratislavský koncert sa začnú predávať v stredu 6. júla za predpredajovú cenu 17 € na stránke www.grapefestival.sk, v sieti Ticketportal a u Dr. Horáka.


The Subways - Alright (z albumu All or Nothing, 2008)


The Subways - Rock & Roll Queen (z albumu Young For Eternity, 2005)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský z Grape Agency.