Raperi Kanye West a Jay-Z svoj spoločný album Watch The Throne nevydali v pondelok, ako mnohí fanúšikovia očakávali. Televízna spoločnosť MTV informovala, že nahrávka vyjde v digitálnej podobe v americký Deň nezávislosti (4.7.), ale zdroj blízky projektu neskôr pre televíziu VH1 uviedol, že pondelkové vydanie albumu "sa neuskutoční". Hoci album nevyšiel, fanúšikovia si ho od nedele môžu predobjednať.

Priaznivci oboch raperov si nahrávku môžu objednať v dvoch verziách - v štandardnej s desiatimi skladbami alebo v deluxe verzii s bonusovými skladbami, pričom obidve budú dostupné aj v digitálnej podobe. Skutočný termín vydania však momentálne nie je známy. Podľa skorších správ mal album vyjsť ešte v januári a neskôr v marci tohto roku. Prvý singel z neho s názvom H.A.M. vydali hudobníci začiatkom roka.

Raperi nahrávali album Watch The Throne takmer rok na niekoľkých miestach sveta - v Paríži, Londýne, Abú Zabí, New Yorku, ale aj v Austrálii. V decembri 2010 Kanye West v rozhovore pre časopis Interview projekt opísal slovami: "temný a sexy - ako majstrovský hip-hop". Producentsky sa na nahrávke podieľali Swizz Beatz, No I.D. a Lex Luger, vokálmi prispeli Beyoncé a Bruno Mars. Tí sa ako hostia predstavia v skladbe Lift Off.

Okrem nej by sa mali na albume nachádzať aj skladby ako napríklad Murder To Excellence, Illest Motherfucker Alive a Living So Italian. Dizajn obalu albumu zlatej farby vytvoril Riccardo Tisci, kreatívny riaditeľ spoločnosti Givenchy.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrow (foto.sita.sk)