Britský hudobník a bývalý člen kapely Oasis Noel Gallagher pripravuje debutový sólový album. Detaily však tají, pričom viac sa údajne chystá prezradiť v stredu 6. júla. Podľa britského denníka The Sun muzikant v stredu oznámi všetky detaily o svojich budúcich plánoch po takmer dvoch rokoch od jeho odchodu z Oasis po hádke s bratom Liamom.

Gallagher podľa niektorých zdrojov v uplynulých mesiacoch pracoval na novom materiáli v losangeleskom nahrávacom štúdiu. Aj napriek prísne stráženým informáciám sa predsa len na verejnosť dostali nejaké detaily o projekte. Minulý mesiac spoločnosť In A Place Productions informovala, že Gallagherov debutový sólový singel sa bude volať The Death Of You And Me. Losangeleská firma na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook potvrdila, že pracuje na videu pre Gallaghera, no správu krátko po zverejnení stiahla.

K tomu, či bola táto informácia pravdivá, by sa teraz mal vyjadriť spevákov hovorca. O práci na videu pre Gallaghera informoval aj kameraman Nito Serna prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. Jeho tweet však tiež krátko po zverejnení zmizol.

Noel Gallagher sa v roku 1991 pridal do skupiny Oasis, v ktorej pôsobil jeho mladší brat Liam. V roku 1994 debutovali albumom Definitely Maybe, po ktorom nasledovali nahrávky (What's the Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe the Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k Noelovmu odchodu.

Prvé sólové koncerty odohral Noel vo februári 2010 na charitatívnom podujatí v londýnskej Royal Albert Hall. Liam spolu s ďalšími členmi Oasis krátko po rozpade skupiny založili nový hudobný projekt Beady Eye, s ktorým po vydaní debutového albumu Different Gear, Still Speeding (2011) vystupujú aj na popredných európskych festivaloch. 18. augusta ho naživo predstavia aj na rakúskom festivale Frequency.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello (foto.sita.sk)