Agentúra Press Association iba pred pár hodinami informovala, že dvadsaťsedemročná Amy Winehouse bola dnes nájdená mŕtva vo svojom byte. Do ústrania sa stiahla po koncerte v Srbsku, ktoré miestne médiá titulovali prívlastkami ako "katastrofa" či "škandál".

V Belehrade ju 20-tisícové publikum opakovane vypískalo po tom, ako sa potácala na pódiu a nedokázala poriadne spievať. Londýnčanka najprv na svoj koncert hodinu meškala. Väčšinu z takmer 90 minút, ktoré nakoniec strávila na pódiu, iba mumlala časti svojich piesní, následne sa potkla a neskôr hodila mikrofón na zem. Niekoľkokrát taktiež úplne opustila pódium. Manažment speváčky následne informoval médiá a verejnosť o zrušení všetkých naplánovaných vystúpení. "Zainteresovaní sa budú snažiť urobiť všetko pre to, aby sa na scénu vrátila v tej najlepšej forme," uvádzalo sa v liste.

Podľa aktuálnych informácií Press Association boli médiá informované o tom, že v londýnskej štvrti Camden Town zomrela 27-ročná žena. Príčina smrti nebola zatiaľ osvetlená. Amy Winehouse je držiteľkou piatich hudobných ocenení Grammy a na svojom konte má dva úspešné albumy - Frank (2003) a Back to Black (2006). Jej hudobnú kariéru však zatienili problémy v súkromí a drogové aféry. Tesne pred začiatkom turné bola znova na protialkoholickom liečení, čo malo za následok, že predstavitelia vydavateľstva Island Records museli odložiť vydanie jej tretieho štúdiového albumu.


Amy Winehouse - You Know I'm No Good

Zdroj: -mm-, SITA
Foto: AP Photo/Victor R. Caivano (foto.sita.sk)