Už dnes odštartuje na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom štvrtý ročník dvojdňového open air festivalu Open Jazz Fest. Organizátori, ktorí celý rok podujatie pripravujú, sa v súčasnosti tešia prognózam počasia na víkend. Aj napriek tomu, že posledné dni sa nad Slovenskom zmrákalo a ochladenie bolo citeľné, víkend vyzerá v tomto smere lepšie.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa však v sobotu okolo 20:00 môže vyskytnúť krátky dážď. "Na túto situáciu sme pripravení, keďže časť amfiteátra na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom je zastrešená," povedal riaditeľ festivalu Marián Pavlovič. Na festivale vystúpi osem hudobných zoskupení z domácej a zahraničnej scény. Najväčším lákadlom by mal byť americký saxofonista Maceo Parker, vďaka ktorému organizátori počítajú aj s účasťou nie príliš ortodoxných džezových nadšencov.

Parker je podľa Pavloviča džez-funkovým kráľom a tak by sa mal naplniť scenár z minulého roka, keď Jocelyn B. Smith roztancovala areál. Koncerty na podujatí začínajú v piatok aj v sobotu o 19:00. Lístky bude možné zakúpiť aj priamo na mieste.

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Maceo+Parker