Druhý a zároveň posledný deň open air festivalu Open Jazz Fest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom sprevádzala vynikajúca atmosféra. Na pódiu sa postupne predstavili štyri hudobné formácie - Pacora trio, The Quiet Nights Orchestra, Oskar Rózsa Partnership Unlimited a hlavná hviezda večera Maceo Parker, ktorý hral viac ako dve hodiny a publikum dostal doslova do varu.

"Ľudia nám tu stávali zo stoličiek a presúvali sa na plochu pod pódiom, kde sa výborne zabávali," uviedol umelecký riaditeľ festivalu Marián Pavlovič. Ako agentúru SITA informovala PR koordinátorka festivalu Saša Štullerová, Parker po celý čas s publikom komunikoval, pričom odozva bola skvelá. Na záver si ľudia vytlieskali prídavok, do ktorého džezman zakomponoval We love you a následne pódium opustil.

V poradí už štvrtý ročník Open Jazz Festu začal priťahovať aj mladšie vekové kategórie. Niektorí z nich ho berú už ako tradičné podujatie. "Ľudia sa nám začínajú vracať, začínajú nám byť verní. Nemusíme sa báť, čo bude o desať rokov, je to naše publikum, ktoré bude s nami starnúť," povedal Pavlovič. Ambíciou džezovej akcie je podľa neho odhaľovať nové hviezdy pre slovenské publikum a zároveň aj vytvárať nových poslucháčov a fanúšikov pre samotných umelcov. Organizátori už intenzívne pracujú na príprave jubilejného piateho ročníka. Ako prezradil riaditeľ festivalu Tibor Zelenay, atmosféra podujatia ostane aj naďalej komorná. Na tohtoročnom Open Jazz Feste vystúpilo celkovo 48 účinkujúcich hudobníkov z ôsmich krajín sveta v ôsmich formáciách. Vypočuť si ich prišlo za oba festivalové dni približne 2000 divákov.

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Maceo+Parker