Na druhom ročníku multižánrového festivalu Easthetic, ktorý sa uskutoční už tento víkend 5. a 6. augusta, očakávajú organizátori priaznivé počasie. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) bude v piatok 5. augusta v tejto oblasti 29 °C. Teplo by pritom malo byť už pár dní predtým, podľa SHMÚ bude 27 až 29 stupňov na východe Slovenska už v stredu a vo štvrtok.

"Dúfame, že tieto predpovede sa naplnia a oblaky sa nám budú vyhýbať viac ako vlani,“ uviedla členka organizačného tímu festivalu Miroslava Hospodárová. Prvý ročník sa konal v inom termíne - koncom júna 2010 - a jeho návštevnosť negatívne poznačilo chladné a daždivé počasie. Easthetic festival 2011 sa bude aj v novom augustovom termíne konať v stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, približne 10 kilometrov od Michaloviec.

V rámci hudobného programu na Easthetic festivale vystúpia zaujímaví zahraniční interpreti Dubioza Kolektiv z Bosny a Hercegoviny, Steaming Satellites z Rakúska>, české kapely Midi Lidi, Kazety a Felix!, Demon Superior z Maďarska a Janski Beeeats z Francúzska. Z domácich interpretov to budú Para, Vidiek, The Uniques, Ink Midget & Pjoni, Puding pani Elvisovej, Kolowrat, Hudba z Marsu, Vetroplach, Talkshow, Rara Avis, Hostel, Moja Reč, Rosy, DJ Lixx, L Plus, Hallogenerator, Isobutane, Michael Priest, Parting Mouth, Hostel, Vili:am, Michael Kelso, Plastic Swans a Moustache.

Easthetic festival je predovšetkým hudobným podujatím, no priestor na ňom dostanú aj iné druhy umenia. V piatok a v sobotu sa v Pravda stane predstaví viac ako 15 spisovateľov, predstavenia odohrajú tri divadelné súbory, premietať sa budú ocenené snímky študentského filmového festivalu Áčko a Peter Konečný z Kinema.sk bude mať na podujatí dve prednášky týkajúce sa filmu a hudby.

Permanentky na podujatie je možné zakúpiť v sieti Ticketportal. Cena dvojdňovej vstupenky je v súčasnosti 14 eur. Na mieste bude stáť dvojdňový lístok 16 eur, jednodňová vstupenka na sobotu sa bude dať kúpiť za 10 eur.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk