26. augusta bude vládnuť bratislavskému klubu LOFT - Richie Hawtin. Aj Slovensko sa teda dočká DJského setu krstného otca minimal techna a jedného z najzvučnejších mien elektronickej hudby vôbec.

Richie Hawtin spolu s Carlom Craigom nadviazali na tvorbu techno pionierov Kevina Saundersona, Derricka Maya či Juana Atkinsa a techno, ktoré vzniklo z produkcie druhých troch menovaných v americkom meste automobilového priemyslu v Detroite, exportovali do celého sveta.

Hawtin tiež známy ako Plastikman alebo F.U.S.E žije a tvorí v Berlíne. Bol jedným z prvých, ktorí mali možnosť testovať digitálny DJ systém Final Scratch, ktorý umožňuje ovládať mp3ky z PC alebo Macu pomocou gramofónovej platne.

V roku 2001 vydal mixované CD DE9: Closer to the edit, ktorým od základu zmenil pohľad na djský mix. Bez pochyby jeden z priekopnikov techna a elektronickej hudby odohrá DJ set v klube Loft 26. augusta na akcii Booomerang meets M-nus. Richie Hawtin so sebou privedie aj support v podobe v Berline usadených DJov Barema a Gaisera.


Richie Hawtin Live @ The Warehouse Project 2009

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marián Mitaš.

--
Foto: Myspace.com/richiehawtin