Projekciu špeciálneho koncertu americkej skupiny Red Hot Chili Peppers, na ktorom zaznejú všetky skladby z nového albumu I'm With You, si môžu vychutnať fanúšikovia nielen v Banskej Bystrici, Ružomberku, Košiciach a Žiline, ale aj v bratislavskom Divadle Aréna. Desiaty štúdiový album RHCP vychádza 30. augusta a práve v tento deň ho kapela po prvý raz kompletne predstaví na koncerte v nemeckom Kolíne nad Rýnom, ktorý bude naživo vysielaný do stoviek kinosál po celom svete.

Skupina odohrá naživo a doslova pred celým svetom svoj nový album, no zaznejú aj najväčšie hity. Koncert bude vysielaný o 21:00 stredoeurópskeho času v najvyššej obrazovej i zvukovej kvalite v kinách na piatich kontinentoch. "V Bratislave ponúkne HD projekciu exkluzívne Divadlo Aréna," potvrdil PR manažér Divadla Aréna Juraj Tedla pre TASR.

Podľa informácií na oficiálnej stránke Divadloarena.sk si môžu satelitnú projekciu bratislavskí fanúšikovia vychutnať na širokouhlom kinoplátne v HD rozlíšení a priestorovom zvuku 5.1 Dolby Surround. Predpokladaná dĺžka projekcie je 2 hodiny. Predpredaj a rezervácie vstupeniek prebiehajú v sieti Ticketportal, predpredaj na pokladni Divadla Aréna začne od 22. augusta. Cena vstupenky je 10.50 €.

Prehľad projekcií koncertu Red Hot Chili Peppers - I'm With You na Slovensku:

Bratislava – Divadlo Aréna - www.divadloarena.sk
Banská Bystrica – multikino Europa Cinemas - www.europacinemas.sk
Košice – City Cinemas - www.citycinemas.sk
Ružomberok – kino Kultúra - www.ruzomberok.eu
Žilina – City Cinemas - www.citycinemas.sk

K prenosu z Kolína na Rýnom sa prihlásilo viac ako 900 premietacích sál po celom svete. V jediný večer tak album premiérovo "ochutnajú" fanúšikovia v USA, Kanade, Európe i Južnej Amerike, s malým posunom sa bude koncert prenášať tiež v Austrálii, Južnej Afrike a na Novom Zélande.

"Spoznám, keď urobíme niečo priemerné a keď vylezie niečo fakt dobré. Nemôžem sa dočkať, až s tým pôjdeme von a budeme to hrať," uviedol frontman kapely Anthony Kiedis v prvom rozhovore k novej platni, ktorý v júni poskytol magazínu Rolling Stone. "O tom niet pochýb, je to nový začiatok," komentoval spevák návrat kapely po piatich rokoch od vydania úspešného albumu Stadium Arcadium (2006). Kapela totiž za ten čas prešla významnou personálnou zmenou, keď po odchode gitaristu Johna Fruscianteho v zostave "zakotvil" Josh Klinghoffer.

Red Hot Chili Peppers patria medzi najúspešnejšie rockové zoskupenia. Predali 60 miliónov nosičov po celom svete, získali šesť cien Grammy a rekordný počet ich singlov (11) sa stal jednotkou amerických hitparád. V poradí desiaty album I'm With You, ktorého obal navrhol britský výtvarník Damien Hirst, produkoval Rick Rubin. Ten stál i za piatimi minulými albumami kapely: Stadium Arcadium (2006), By The Way (2002), Californication (1999), One Hot Minute (1995) a Blood Sugar Sex Magik (1991). Platňu zmixovala dvojica Andrew Scheps a Greg Fidelman. I'm With You vychádza na americkom kontinente 30. augusta pod značkou Warner Bros. Na Slovensku vyjde novinka už v piatok 26. augusta.


Red Hot Chili Peppers - I'm With You live (trailer)

--
Zdroj: TASR, Divadloarena.sk, Ticketportal.sk, Redhotchilipeppers.sk
Foto: Divadloarena.sk