Klavirista Jozef Hollý sa na slovenskej hudobnej scéne začal prezentovať iba pred nedávnom zmesou klasickej hudby, jazzu a popových melódií. Svoj debutový album pokrstil v sobotu vo Vysokých Tatrách za asistencie speváka Roba Opatovského. Ten pri príležitosti krstu prezradil aj nové informácie o svojej pripravovanej štúdiovke, ktora by sa mala na trh dostať v októbri.

Krstu predchádzal zhruba hodinu a štvrť trvajúci koncert, počas ktorého odzneli prevažne skladby z Hollého nahrávky. Tá obsahuje najmä coververzie piesní od interpretov ako Katy Perry, Vangelis či Nat King Cole. V koncertnom programe však Hollý odohral i niekoľko diel klasických majstrov, ako napríklad Asturias od Isaaca Albéniza, Let čmeliaka od Nikolaja Andrejeviča Rimského-Korsakova a Prelúdium c-mol od Johanna Sebastiana Bacha.

Koncert spojený s krstom zakončila pieseň Autumn Leaves, ktorú Hollý zaspieval spoločne s Robom Opatovským. Ten ako krstný otec poprial albumu všetko dobré a vyzdvihol najmä svoju lásku ku klasickej hudbe a jazzu, pričom nevynechal ani krátku poznámku o rivalite konzervatórií, ktoré obaja hudobníci navštevovali.

Robo Opatovský neskôr v rozhovore pre agentúru SITA potvrdil vydanie svojho nového albumu v jesennom termíne. "Finálny master bude obsahovať desať piesní, niekoľko bonusov a remixy. Chcem z toho spraviť moderný a trendový album," uviedol spevák. Okrem slovenskej verzie by sa platňa mala objaviť i v angličtine. Zahraničnú distribúciu má podľa vlastných slov Opatovský už nepriamo potvrdenú. "Mám v pláne prespievať všetky slovenské veci do angličtiny. Ono je to vec šťastia - nejaké kontakty v zahraničí už mám, ale udalosti sa nie vždy uberajú takým spôsobom, akým chceme. To sme mohli vidieť na príklade takej Janky Kirschner a iných," spresnil.

Spevák sa počas rozhovoru nevyhol ani stále rezonujúcej otázke o skladbe Karibik, ktorú naspieval spoločne s Michalom Šepsom. "Konečný verdikt vydavateľstva Universal Music znie, že môžem túto pieseň použiť na svojom pripravovanom albume. Nejedná sa o nič osobného, ale Michal jednoducho nedodržal zmluvné podmienky a jeho prvý singel musí byť samostatný," uzavrel.

Klavirista a spevák Jozef Hollý zatiaľ plány do blízkej budúcnosti vyjasnené nemá, čo potvrdil aj v rozhovore pre agentúru SITA. "Určite plánujem turné, na ktorom by sa mohlo objaviť i niekoľko hostí - bližšie sa však k tomu vyjadriť neviem,“ uviedol, pričom nevylúčil ani možnosť spolupráce s niektorými zo slovenských či českých interpretov. „Z Čiech by som si vedel predstaviť duet s Danom Bártom a reálne to vidím i v prípade Lucie Bílej,“ dodal Hollý, ktorý svoju hudobnú kariéru začal v zahraničí, kde pôsobil 10 rokov. Návrat na Slovensko vníma pozitívne, no i napriek tomu neskrýva isté obavy. "V súčasnosti mám ešte záväzky v Poľsku a Nemecku a ak to mám povedať otvorene, cez Bratislavu nie je také ľahké prejsť. Rád by som ale skúsil niečo nové a začal hrávať na pódiách divadiel," prezradil hudobník.



--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/JozefHollyPianoShow