Dva legendárne koncerty skupiny Queen na londýnskom Wembley v rámci Queen's Magic Tour v roku 1986 rozšíria kolekciu DVD tejto skupiny. Informáciu priniesol internetový portál hudobného vydavateľstva Universal Music.

V júli tohto roku uplynulo už 25 rokov, keď Queen odohrali dva koncerty vo Wembley. Oba koncerty z 12. a 13. júla 1986 boli beznádejne vypredané a do dnešných dní sú považované za najlepšie rockové vystúpenie. Bola to posledná koncertná šnúra Queen s Freddiem Mercurym po vydaní albumu A Kind Of Magic. Pod názvom Live at Wembley '86 vyšiel koncertný album v máji 1992. O desať rokov neskôr, v júni 2003 vyšiel záznam koncertu aj na DVD. V remastrovanej podobe bude koncert opäť vydaný 12. septembra na dvoch DVD, vychádza tak symbolicky pri nedožitých 65 rokoch Feddieho Mercuryho, ktorý sa narodil 5. septembra 1946.

Fanúšikovia skupiny si tak budú môcť prvýkrát pozrieť na DVD oba koncerty vo Wembley v plnej dĺžke. Súčasťou bude aj niekoľko bonusových dokumentov, predovšetkým nové interview s Brianom Mayom a Rogerom Taylorom, nakrútené v tomto roku, polhodinový dokument z roku 2003 s názvom The Wembley Weekend, kde žijúci členovia skupiny spomínajú na uvedené turné a koncerty. Limitovaná deluxe verzia vydania bude obsahovať aj audio CD so zvukovým záznamom koncertu.

Prvé oficiálne vystúpenie skupiny Queen sa uskutočnilo 19. februára 1971 v londýnskej hale Hornsey Town. V júli 1973 vydali debutový album Queen aj prvý singel so skladbou Keep Yourself Alive. Slávna éra skupiny skončila 24. novembra 1991, keď zomrel v Londýne vo veku 45 rokov Freddie Mercury. Spolu s Queen nahral 15 albumov, ten posledný Made In Heaven vyšiel už po jeho smrti v novembri 1995.

--
Zdroj: TASR
Foto: Queenonline.com