Spadnuté pódium na podujatí Indiana State Fair v Indianapolise si v pondelok vyžiadalo svoju siedmu obeť. Ťažkým zraneniam hlavy podľahla 24-ročná roztlieskavačka Meagan Toothman, ktorú od incidentu udržiavali pri živote už len prístroje. K tragickej udalosti došlo 13. augusta v hlavnom meste amerického štátu Indiana. Silný vietor tam spôsobil pád hlavného pódia, na ktorom malo vystúpiť country duo Sugarland.

"Zdvihol sa vietor a stage i jeho zastrešenie sa naklonili a spadli dopredu na ľudí zhromaždených pod pódiom. Ľudia zostali uväznení pod konštrukciou, utekali a kričali," opísal situáciu reportér z televízie Wane-TV. Ihneď na mieste zomreli štyria ľudia, ďalší dvaja podľahli zraneniam v nasledujúcich dňoch. Rôzne zranenia pritom utrpelo viac ako 40 ľudí.

Po podujatí Indiana State Fair, ktoré v minulých rokoch hostilo také osobnosti ako Elvisa Presleyho, The Beatles, Johnnyho Casha, Johna F. Kennedyho, Franklina D. Roosevelta alebo Baracka Obamu, došlo k podobnému nešťastiu aj vo štvrtok 18. augusta na druhom najväčšom belgickom hudobnom festivale Pukkelpop. Búrka tam taktiež spôsobila pád pódií, ktoré zranili desiatky osôb a spôsobili smrť štyroch návštevníkov. Pôvodne médiá informovali o piatich, no neskôr vysvitlo, že nemocnica medzi obete nešťastia zarátala aj človeka, ktorý zomrel v ten istý deň, ale nebol návštevníkom festivalu.

Pukkelpop bol po tragických udalostiach zrušený ešte predtým než stihol vystúpiť štvrtkový headliner - kapela Foo Fighters. Tá sa následne v sobotu predstavila na rakúskom Frequency festivale, kde podobne ako ďalší interpreti návštevníkom pripomenula belgickú tragédiu a svoj koncert venovala obetiam a pozostaným.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.