Banskobystrická kapela Plastic Swans v auguste zverejnila videoklip k svojmu prvému singlu v slovenčine, ktorým je pieseň Poľana. Natáčanie videa prebehlo začiatkom leta na rôznych nevšedných miestach v Banskej Bystrici a jej okolí. Zaujímavosťou je, že celú výrobu klipu si skupina produkovala sama, čo prispelo k autentickosti snímky. Okrem členov Plastic Swans sa v nej na niekoľko momentov objavuje aj spoluproducent pesničky Marek Rakovický z kapely Lavagance.

Plastic Swans vznikli v roku 2007 v Banskej Bystrici. Lyrické texty a gitarová hudba v spojení s elektronikou a starými analógovými klávesmi tvoria základ pesničiek tejto päťčlennej skupiny. Na konte majú už dva albumy naspievané v angličtine – EP Plastic Swans z roku 2008 a album Mingled Stories, ktorý vyšiel minulý rok.

Niekoľko ich skladieb si obľúbilo aj alternatívne Rádio_FM. Počas svojej existencie si stihli v kluboch po celom Slovensku ale aj na mnohých festivaloch – Žákovic Open, Easthetic, Topfest či Barbakan. Na konte majú aj hrania v Čechách a v Rakúsku. Ako predkapela sa predstavili na turné skupín Lavagance, Diego alebo Rara Avis.

Rok 2011 sa nesie v znamení tvorivého obratu, a to v zmene jazyka - Plastic Swans začali pracovať na slovenských pesničkách. Slovenskú prvotinu – singel Poľana aj svoju staršiu tvorbu sprístupnili na voľné stiahnutie.


Plastic Swans - Poľana

Ďalšie videá skupiny Plastic Swans nájdete na ich oficiálnej Youtube stránke www.youtube.com/user/PlasticSwans.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z Vresk Factory.