Slovenská speváčka Anita Soul dosiahla unikátny úspech, keď spoluprácu na jej nových pesničkách potvrdil renomovaný americký hudobník a producent Robert Glasper. Ich prvý spoločný singel by mal byť hotový v októbri. Podľa informácií od manažmentu speváčky spolu plánujú nahrať celý jej nový album.

Na druhej štúdiovej nahrávke, ktorá by mala byť skompletizovaná na jar 2012, začína Anita Soul pracovať dva roky po vydaní eponymného debutu. Jej najbližším spolupracovníkom bude Robert Glasper, ktorý má na konte spolupráce s interpretmi ako Kanye West, Jay-Z, Common, či Erykah Badu. Anita sa s ním osobne spoznala pred pár mesiacmi na jazzovom festivale v Piešťanoch. "Netušili sme, že sa príde pozrieť na náš koncert, až nás zamrazilo, keď sme to zistili. Hrať pred niekým, koho považujete za svoj vzor, nie je vôbec jednoduché," hovorí s úsmevom Anita.

Americký hráč na klávesy a producent pracuje s ľuďmi, ktorých slovenská speváčka sama obdivuje a ktorých hudbu počúva, preto nabrala odvahu a oslovila ho na spoluprácu. "Vtedy sme sa len dohodli, že skúsime niečo vymyslieť," dodala speváčka, ktorá však v týchto dňoch potvrdila, že Glasper bude umeleckým producentom jej nového albumu.

"Keďže je aj skladateľ, bude autorom väčšiny piesní. Oslovila som ho aj na to, aby ich ako klavirista aj nahral. Robert sa tak bude podieľať na deväťdesiatich percentách všetkého, čo sa na platni bude diať," hovorí s nadšením Anita Soul a dodáva: "Glasper je jazzový hudobník, no rád ho mieša s neo soulom, hip-hopom, gospelom, štipkou R&B a vôňou funku. Je to klbko všetkého, čo milujem a čo s ním chcem robiť." Prvý singel chce speváčka fanúšikom ponúknuť už v októbri, album bude hotový na jar budúceho roka.

Rodák z amerického Houstonu Robert Glasper navštívi Slovensko už o necelé dva mesiace. Okrem nahrávania nových pesničiek s Anitou Soul ho čaká aj koncert na Bratislavských jazzových dňoch, kde sa predstaví 23. októbra so svojím triom.

Speváčka Anita Soul vyštudovala hudobno-dramatický odbor na bratislavskom konzervatóriu. Už počas štúdia účinkovala na Novej scéne v muzikáli Cigáni idú do neba. Spievala so skupinou Deep'n Space Marcela Palondera, v súčasnosti je sólovou speváčkou s vlastnou sprievodnou skupinou. So skladbou Láska účinkovala v televíznom programe Hit storočia. Bola jednou zo speváčok v hudobnej šou Thank You Michael Jackson. V decembri 2009 vydala debutový album s názvom Anita Soul, prvým singlom z neho bola pieseň Ja a Ty.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Anity Soul. Biografia speváčky pochádza zo spravodajského servisu TASR.