Hudbu na pomedzí jazzu, soulu a elektronickej hudby prinesie v novembri na Slovensko medzinárodné zoskupenie Alvik. Skupina, ktorá vystúpi 26. novembra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, spolupracovala v minulosti aj s Martinom Valihorom a ďalšími známymi jazzovými muzikantmi a stala sa kultovou pre fanúšikov nu-jazzu a alternatívneho soulu.

Pevné jadro súboru tvorí americká černošská speváčka Anya Stuart a nórsky hráč na klávesy Audun Nedrelid. Kapela vďaka svojmu medzinárodnému zloženiu koncertuje veľmi sporadicky, ich občasné vystúpenia sú však vždy lahôdkou pre hudobných fajnšmekrov. Zvukom Alvik pripomína Cinematic Orchestra či Morcheebu, vokál Anye Stuart zase jednu z najlepších českých speváčok Emu Brabcovú avšak so soulovým prejavom.

Alvik má na konte dva radové albumy - Breathing Geometry z roku 2004 a Forms Apart z roku 2009. V súčasnosti kapela dokončuje práce na treťom, skladby z ktorého budú tvoriť základ bratislavského koncertu. Na Slovensku už skupina vystúpila dvakrát, v roku 2005 sa predstavila na festivale Wilsonic a o dva roky neskôr na Bratislavských jazzových dňoch. Bratislava sa tak 26. novembra môže tešiť na netradičný jazzový koncert strihnutý drum&bassom, trip-hopom či ambientnými zvukovými plochami.


Alvik live

Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert Alvik bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 8 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenie rakúskych Parov Stelar Band, ktorých uvidíme 24. októbra v Majestic Music Clube, či britských Belleruche, ktorí zahrajú o dva dni nato v KC Dunaj.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.