Slovenská kapela Gladiator oslavuje 20 rokov svojej existencie, ktoré si plánuje pripomenúť i sériou koncertov, kde sa okrem iných predstaví aj legendárna balkánska kapela Bobana Markoviča.

Formácia Boban i Marko Markovic Orkestar, ktorá už niekoľko rokov zabáva svojich fanúšikov chytľavými srbskými ľudovými rytmami, dokáže na svojich koncertoch vždy vyčariť skvelú atmosféru a ani tentoraz to nebude inak.

"Na Bobana i Marko Markoviča sa samozrejme tešíme aj my. Už som videl ich vystúpenie a bolo perfektné. Ich koncerty majú neopakovateľnú atmosféru a dokážu ľudí dostať do varu," hovorí Georgio Babulic z kapely Gladiator. Skupinu preslávila najmä hudba z kultových filmov Emira Kusturicu, popredného balkánskeho režiséra svetového formátu.

"Som rád, že ideme na spoločné turné s touto európskou legendou a môžem prezradiť, že sa pripravuje aj jedno spoločné prekvapenie," prezrádza ďalej Georgio. Ich spoločné Všetko najlepšie Topfest tour prebehne až v šiestich slovenských mestách. Začne sa 4. októbra v Bratislave, pokračovať bude v Prievidzi, Nitre, Martine, Košiciach a uzavrie sa 9. októbra v Humennom.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné.