Kanadská rocková skupina Nickelback vydá 21. novembra nový štúdiový album s názvom Here and Now. Nahrávku, ktorá bude ich prvou štúdiovkou po troch rokoch, predznamenajú single Bottoms Up a When We Stand Together. Skladby sa do rádií dostanú zhodne 26. septembra a od 27. septembra budú k dispozícii v internetovom obchode iTunes. Kapela sa chce pokúsiť "zaútočiť na rebríčky" hneď s dvoma piesňami súčasne.

Novinka Here and Now je siedmym štúdiovým albumom skupiny, prvým po úspešnom počine Dark Horse z roku 2008. Nickelback album nahrávali v Mountain View Studios vo Vancouveri pričom si ho aj sami produkovali. "Do štúdia sme vchádzali s víziou a všetko do seba krásne zapadlo. Sme z výsledku nadšení a už sa nevieme dočkať, kedy ho ponúkneme našim fanúšikom," uviedol spevák Chad Kroeger.

"Počas rokov, čo pracujeme so skupinou Nickelback, nás neustále udivovala ich neutíchajúcou schopnosťou nahrávať piesne a albumy, ktoré inšpirujú a nadchýnajú milióny ľudí. Po tom, čo som počul nový materiál, som si istý, že to opäť zvládli. Tešíme sa na to, ako materiál rozpošleme do celého sveta,“ dodal Jonas Nachsin, prezident vydavateľstva Roadrunner Records, ktoré nahrávku uvedie na trh.

Skupina album v roku 2012 predstaví na svetovom turné. Termíny a miesta koncertov zverejní neskôr.

Agentúru SITA informovala Zuzana Kostelniková z vydavateľstva Forza Music.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette