Americká alternatívno-rocková kapela The Smashing Pumpkins vystúpi 1. decembra po 20:00 v hlavnom meste Rakúska. Vo viedenskom Gasometri predstavia okrem starších hitov aj single, ktoré vydávali v rokoch 2009 až 2011 a ktoré by sa mali objaviť na kompilačnom albume Oceania. Nahrávka by sa mala dostať na trh ešte pred koncertom v rakúskej metropole.

The Smashing Pumpkins v Rakúsku vystúpili už niekoľkokrát, napríklad v januári 2007 vo viedenskej Stadthalle či v tom istom roku na festivale Nova Rock. Tentoraz sa ale skupina predvedie v novej zostave s bubeníkom Mikeom Byrneom a basgitaristkou Nicole Fiorentino. Zostavu doplní gitarista Jeff Schroeder, ktorý je koncertným členom kapely od roku 2007, a zakladateľ The Smashing Pumpkins Billy Corgan (na fotografii).

Formácia z Chicaga má na svojom konte osem štúdiových albumov, z ktorých sa šesť predávalo ako CD. Najväčšími hitmi The Smashing Pumpkins sú skladby Today, Disarm, Bullet with Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is the Beginning Is the End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili na soundtrackoch k filmom ako Lost Highway (1997), Batman a Robin (1997) či Transformers (2007).

Vstupenky na vystúpenie The Smashing Pumpkins vo Viedni sa predávajú v sieti Eventim za 46,40 eura.


The Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight (záznam z koncertu v Mexico City, 26. 8. 2010)

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Asheville Citizen-Times, Jason Sandford