Na tradičnom charitatívnom koncerte Bridge School Benefit, ktorý organizuje hudobník Neil Young so svojou manželkou Pegi, sa tento rok predstavia Foo Fighters, Mumford & Sons, Arcade Fire, Eddie Vedder, Tony Bennett, Beck či Carlos Santana. Dobročinné podujatie obohatí svojím vystúpením opäť aj samotný Neil Young.

Akcia, na ktorej všetci interpreti vystúpia s akustickým programom, sa uskutoční 22. a 23. októbra v Shoreline Amphitheatre v kalifornskom Mountain View.

Zisk z podujatia poputuje na konto Bridge School, ktorá pomáha najmä deťom s poruchami komunikácie. Túto školu založil v roku 1986 Neil Young a jeho žena, aby pomohli ich synovi Benovi a deťom s podobným postihnutím.

V tom istom roku sa konal prvý ročník podujatia Bridge School Benefit, na ktorom sa predstavili Bruce Springsteen, Tom Petty, Crosby, Stills, Nash & Young a Don Henley. Odvtedy sa akcia koná pravidelne každý rok a hostí popredných svetových hudobníkov. Okrem iných na nej vystúpili také osobnosti ako David Bowie, Paul McCartney, Elton John, Tom Waits alebo skupiny The Who, Red Hot Chili Peppers, R.E.M., Pearl Jam či Metallica.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/PictureGroup, Scott Gries