Americká alternatívno-rocková skupina Garbage zverejní v októbri prvý singel z ich očakávaného nového štúdiového albumu. Zatiaľ nie je známe, o akú skladbu pôjde, no kapela už zverejnila pracovné názvy doteraz nahraných piesní.

V piesni Not Your Kind Of People zaznie aj hlas 11-ročnej dcéry speváčky Shirley Manson. "Naozaj úprimne si myslím, že sme vytvorili najlepšiu kolekciu piesní v rámci našej kariéry," povedala na margo nových skladieb 45-ročná speváčka zo Škótska. Nasledovník štvrtého štúdiového albumu Bleed Like Me (2005) vyjde v roku 2012.

Presný termín uvedenia na trh ani jeho názov zatiaľ nie sú známe. Garbage vznikli v roku 1994 a na konte majú štyri štúdiové nahrávky.

Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Push It, When I Grow Up, You Look So Fine, The World Is Not Enough, Androgyny, Why Do You Love Me či Tell Me Where It Hurts. Na celom svete predali viac ako 17 miliónov nahrávok a sedemkrát boli nominovaní na prestížnu Grammy. Okrem Manson zostavu skupiny dopĺňajú Steve Marker (gitara, klávesy), Duke Erikson (basgitara, klávesy, gitara, perkusie) a Butch Vig (bicie nástroje, perkusie).

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/garbage