Americká rocková kapela The Killers začne budúci mesiac nahrávať svoj štvrtý štúdiový album. Potvrdil to bubeník Ronnie Vannucci, ktorý taktiež prezradil, že novinka sa bude hudobne odlišovať od ich ostatnej štúdiovky Day & Age (2008).

"Na ďalšom albume bude oveľa viac gitár. Nahrávať začneme v októbri v Nashville. Mená producentov nechcem zatiaľ prezrádzať, ale máme už niekoľkých vyhliadnutých. Celý minulý mesiac sme písali skladby a preto sa na nahrávanie veľmi teším. Bude to skvelé," vyhlásil Vannucci. Štvorčlenná formácia z Las Vegas vznikla v roku 2001 v Las Vegas. Ich štúdiový debut Hot Fuss vyšiel v roku 2004. Nasledoval album Sam's Town (2006), kompilácia Sawdust (2007), potom spomínaná tretia štúdiovka Day & Age (2008) a naposledy koncertná nahrávka Live From The Royal Albert Hall (2009).

Začiatkom roka 2010 však kapela ohlásila prestávku, návrat na hudobnú scénu oznámili hudobníci tento rok v januári. Frontman kapely Brandon Flowers vydal počas prestávky sólový album Flamingo (2010) a Vannucci sa zas s členmi skupín Mumford And Sons, Keane a Noah And The Whale podieľal na projekte Mt. Desolation, s ktorým v októbri 2010 vydal rovnomenný debutový album.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/thekillers