Letná sezóna skončila, klubová už beží naplno. KC Dunaj sa už zajtra uskutoční ďalšie pokračovanie obľúbenej akcie Balkan Beats s hosťom z Maďarska - kapelou Butterfly Effect. Nový kultúrny priestor v centre hlavného mesta s podtitulom "4. poschodie kultúry a oddychu" bude v septembri hostiť aj Bratislavský fotomaratón, Tanečný dom s koncertom Pressburger Klezmer Band, či nepravidelné klubovky BWO a Wilsonic Club so zaujímavými hosťami.

Novinkou v programe je akcia Open Mike zameraná na improvizáciu v štýle stand-up comedy, či nedeľný večer spoločenských hier a divadelné predstavenia. Od septembra sa navyše v priestoroch KC Dunaj otvára tanečná škola, ktorej program bude na oficiálnej stránke zverejnený už onedlho.

Jeden z najočakávanejších koncertov septrembrového programu KC Dunaj sa uskutoční už zajtra 14. septembra na obľúbenej akcii Balkan Beats. Kapelu Butterfly Effect tvorí speváčka kapely Besh o droM v sprievode saxofónu, gitary a beatboxu. Okrem jazzu a folklóru je kapela inšpirovaná aj klasickou hudbou a hip-hopom. O support sa postará zoskupenie Malalata, ktorého zvuk je zmesou balkánskych dychoviek, francúzskeho swingu a karibského reggae.



V piatok 16. septembra KC Dunaj sa stane dejiskom druhého ročníka multižánrovej "kulinárskej akcie pre dušu" s názvom Menju. Na výber bude množstvo chodov, od výsostne umeleckých, cez rôzne experimentálne šialenosti až po také, pri ktorých si možno potrápite aj mozgové bunky. Presne o týždeň (23.9.) neskôr sa v priestoroch Dunaja uskutoční ďalšie vydanie klubovej akcie BWO, ktorá do bratislavských klubov nepravidelne prináša najnovší zvuk súčasnej tanečnej scény. Tentokrát ho predstaví bristolský producent vystupujúci pod pseudonymom Addison Groove a Londýnčan Om Unit.



V sobotu 24. septembra bude KC Dunaj hostiť účastníkov a fanúšikov 5. ročníka Bratislavského fotomaratónu. Samotný fotomaratón sa koná na neďalekom Námestí SNP, no práve na 4. poschodí obchodného domu Dunaj bude počas celého dňa pripravená čajovňa s bazárom. Kultúrne centrum bude hostiť aj oficiálnu afterparty podujatia, na ktorej vystúpia Mirnix Dirnix, Hugo Čáves Orchestra a Provisorium - Hommage à Dežo Ursiny.

Na akcii pod hlavičkou Tanečný dom vystúpi 29. septembra kapela Pressburger Klezmer Band a poslednou akciou v mesiaci bude Wilsonic Club, na ktorej ako headliner zahrá priekopník spojenia dubstepu, housu a techna Appleblim.

Podrobné informácie o programe nájdete na oficiálnej stránke kcdunaj.sk a na Facebooku - www.facebook.com/kcDunaj. V bare KC Dunaj, ktorý je otvorený každý deň od 16:00, je k dispozícii internetové pripojenie wifi ako aj krásny výhľad z terasy na Staré mesto a Bratislavský hrad.

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Lenický, PR manažér KC Dunaj.

--
Ilustračné foto: Martina Mlčúchová - Facebook.com/kcDunaj