Česká speváčka Iveta Bartošová súhlasila, že jej syn Artur bude natrvalo zverený do opatery jeho otca Ladislava Štaidla. Štrnásťročného potomka speváčke odobrala sociálka už v auguste. Až teraz sa však obe strany mimosúdne dohodli, že dočasná opatera sa zmení na trvalú. "Do osemnástich rokov by mal byť Artur u svojho otca. Je to správne rozhodnutie. Budem mať čas sama na seba a dám si všetky veci do poriadku," povedala českému denníku Blesk Bartošová.

Podľa jej vlastných slov sa o Artura nemohla dostatočne starať a niekoľkokrát priznala, že je bez peňazí. "Som veľmi rád, že sa Iveta k tomuto kroku odhodlala," povedal Štaidl. "Strašne som to oplakala, tá bolesť, predsa len sme spolu boli pätnásť rokov skoro stále. Snažila som sa mu dať všetko, čo som mohla, absolútne maximum, a som za to na seba hrdá. Artur mal vždy prednosť," dodala rodáčka z Čeladnej.

Iveta Bartošová sa o syna, ktorý o mesiac oslávi pätnáste narodeniny, so Štaidlom už v minulosti súdila. Prvýkrát to bolo v roku 1999, keď mal Artur tri roky a zostal s matkou. Ďalší súd nasledoval v roku 2007, kedy sa speváčka liečila v Kroměříži. Vtedy spor skončil dohodou.

Informácie zverejnili webové stránky blesk.cz a idnes.cz.

--
Zdroj: SITA
Foto: SITA/Peter Maďar (foto.sita.sk)