Na tretej slovenskej edícii putovného podujatia Electronic Beats sa v Bratislave okrem skôr potvrdeného nemeckého hudobníka Apparata 15. októbra predstaví aj britské duo Lamb a dánska formácia WhoMadeWho. Po koncertnej časti programu v Majestic Music Clube (MMC) vystúpia v dídžejskom sete členovia švédskeho projektu Miike Snow známi aj ako Bloodshy & Avant.

Sascha Ring alias Apparat sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 90. rokov. Začínal ako techno dídžej, no neskôr sa preorientoval na ambient. Na konte má albumy Multifunktionsebene (2001), Duplex (2003) či Walls (2007). Spolu s producentkou Ellen Allien vydal nahrávku Orchestra of Bubbles (2006) a v spolupráci s formáciou Modeselektor v roku 2009 založil projekt Moderat, s ktorým v roku 2009 vystúpili aj na festivale Wilsonic.

Sólovo sa Apparat v Bratislave predstavil najskôr v roku 2005 na festivale Wilsonic, o dva roky neskôr vystúpil v Subclube, a v roku 2008 sa na Wilsonic znovu vrátil s kapelou. Živý koncert s kapelou Apparat band ponúkne aj v októbri na Electronic Beats.


Apparat - Fractales I & II (z albumu Walls, 2007)

Manchesterské duo Lamb sa na Slovensko vráti pomerne krátko po úspešnom koncerte na festivale Bažant Pohoda 2011. Ich vystúpenie patrilo podľa návštevníkov k vôbec najlepším v rámci 15. ročníka najväčšieho slovenského hudobného podujatia. Dvojica Andy Barlow a Lou Rhodes má na konte zatiaľ päť štúdiových albumov. Nový album s jednoduchým názvom 5 vyšiel na jar po takmer osemročnej pauze, keď už ani samotní fanúšikovia neočakávali, že sa dvojica dá znova dohromady.


Lamb - Another Language (z albumu 5, 2011)

Švédska alternatívno-popová formácia WhoMadeWho sa dostala do širšieho povedomia v roku 2007 po tom, čo na festivale Benicassim na poslednú chvíľu nahradila žánrovo podobných Klaxons. V bratislavskom MMC sa trojčlenná skupina predstaví s programom k tretiemu štúdiovému albumu Knee Deep (2011), ktorý nedávno vyšiel vo vydavateľstve Kompakt.


WhoMadeWho - Every Minute Alone (z albumu Knee Deep, 2011)

O hudobnú produkciu na afterparty sa budú okrem lokálnej dídžejskej reprezentácie starať aj lídri švédskeho alternatívneho projektu Miike Snow. Christian Karlsson a Pontus Winnberg, známejší aj ako producentský tím Bloodshy and Avant, majú na svojom konte prestížnu Grammy za produkciu piesne Toxic pre Britney Spears. V slovenskej metropole predvedú, ako vyzerá diskotéka podľa najaktuálnejších svetových trendov.


Miike Snow - Animal (z albumu Animal, 2009)

Prvá, limitovaná séria vstupeniek na Electronic Beats 2011 v cene 11 eur je už vypredaná. V súčasnosti sa lístky dajú kúpiť na webovej stránke www.tixy.sk za 13 eur.

Redakciu Hudba.sk informoval Marián Mitaš, PR manažér podujatia.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk