Svetoznámy maďarský bubeník Gergo Borlai odohrá počas jesene na Slovensku tri koncerty. Tridsaťtriročný rodák z Budapešti vystúpi spolu so slovenským gitaristom Davidom Kollarom a basgitaristom Gergom Baranyim v Prešove (19.10.), Banskej Bystrici (20.10.) a v Košiciach na festivale Jazz For Sale (19.11.).

Medzi spolupracovníkov talentovaného bubeníka patrí napríklad Hadrien Feraud, Scott Henderson, Scott Kinsey, Gary Willis, Mathew Garrison, Kaltenecker trio, či European Mantra. Na jeseň sa zoznam jeho projektov a spoluprác rozrastie o trio Kollar Borlai Baranyi. "Spolupráca vznikla úplne jednoducho. Odohral som predtým niekoľko koncertov na festivaloch a v kluboch v Budapešti, ktoré mali dobré ohlasy. Oslovil ma Gabo Horál z košického Jazz For Sale, či by bola možná takáto spolupráca na jeho festival. Zatelefonoval som Gergovi Borlaiovi a dohodli sme si rovno termíny," vysvetlil David Kollar.

Kollar je známy aj ako gitarista projektu David Kollar International Project a tiež tvorca filmovej hudby. "Budeme hrať vlastnú tvorbu, moje skladby, plus nejaké bonusy, ktoré si s Borlaiom nacvičíme. Ide o zmes jazzu a progresívneho rocku. Som zvedavý a najmä sa teším na to, čo z tejto spolupráce vznikne, bude to silný zážitok tiež pre mňa samého," dodal Kollar.

19. 10. - Prešov, Christiania
20. 10. - Banská Bystrica, Klub 77
21. 10. - ČR, Přerov - festival Jazz Blues
19. 11. - Košice, festival Jazz For Sale





--
Zdroj: SITA
Foto: archív Davida Kollara