V petržalskom Klube Za zrkadlom sa počas októbra predstavia slovenské skupiny Chiki liki tu-a, Hugo Čáves Orchestra i český hudobník Jiří Stivín a koncom mesiaca sa tam uskutoční festival perkusií s názvom World of the Drums.

Indie-popová formácia Chiki liki tu-a sa v Bratislave predstaví vo štvrtok 20. októbra v rámci veľkého jesenného turné. Ich predkapelou bude populárny bratislavský orchester Hugo Čáves Orchestra. Vstupné na koncert v predpredaji sú štyri eurá, na mieste bude stáť lístok šesť eur. Šesťdesiatosemročný flautista Jiří Stivín zahrá v slovenskej metropole vo štvrtok 6. októbra. Festival World of the Drums bude 28. a 29. októbra hostiť americko-indického hudobníka Abhijita Banerjeeho, česko-americké zoskupenie Hearn Gadbois & Learned Hands či rakúsko-iránskeho hráča na tombak Amirkasru Zandiana.

Program festivalu doplnia stredoeurópski interpreti ako Patrycja Napierala, Eddy Portella, Tubabu, Tibor Motyán, Batatimba a La3no Cubano. Permanentka na World of the Drums stojí 17 eur, jednodňový lístok 10 eur.

--
Zdroj: SITA
Foto: Jiri.stivin.cz