Americká rocková skupina Incubus zahrá v stredu 23. novembra vo Viedni. Formácia združená okolo vegetariána Brandona Boyda sa predstaví v klube Gasometer. Kapela Incubus pôsobí na scéne už dve desaťročia - vznikla v roku 1991. Odvtedy vydala sedem štúdiových nahrávok, pričom v rakúskej metropole predstaví svoju čerstvú štúdiovku If Not Now, When?

Na rovnakom mieste – vo viedenskom Gasometri – vystúpi 1. decembra aj americká alternatívno-rocková kapela The Smashing Pumpkins. Okrem starších hitov zahrajú aj single, ktoré vydávali v rokoch 2009 až 2011 a ktoré by mali vydať aj na pripravovanom projekte Teargarden by Kaleidyscope, ako aj na kompilačnom albume Oceania. Formácia z Chicaga má na svojom konte osem štúdiových albumov. Ich piesne sa objavili na soundtrackoch k filmom ako Lost Highway či Batman a Robin.

Danko Jones sa v blízkosti Slovenska a Česka ukáže v decembri dvakrát. Najprv 6. decembra v Budapešti, na druhý deň v rakúskom Grazi. Trio z Kanady ponúkajúce živelný rock'n'roll bez hraníc pred niekoľkými rokmi ukázalo svoje kvality aj na slovenskom festivale Bažant Pohoda. Vstupenky na všetky podujatia rakúskej agentúry Skalar Music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim. Informácie o ďalších koncertoch v Rakúsku nájdete na www.skalarmusic.at.


Danko Jones - Cadillac

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Entertainment.