Pri príležitosti nedožitých 28. narodenín britskej speváčky Amy Winehouse sa v stredu na internete objavila jej doteraz nezverejnená nahrávka. Duet s Tonym Bennettom speváčka nahrala niekoľko mesiacov pred jej nečakanou smrťou 23. júla. Zisky z predaja súvisiaceho so skladbou s názvom Body and Soul pôjdu pre novo založenú organizáciu The Amy Winehouse Foundation. Na jej stránkach zverejnili videoklip a video zo zákulisia s krátkym rozhovorom s Amy.

Speváčka vo videu pôsobí veľmi spokojne a je dobre naladená. Podľa nadácie Amy Winehouse pred stretnutím s Bennettom vtipkovala: "Môžem ho volať Tone?" (v preklade tón, pozn. red.)

O duete Winehouse povedala: "Naše spoločné spievanie jednoducho perfektne ladilo. Nemohlo to byť lepšie."

Nadáciu The Amy Winehouse Foundation založila speváčkina rodina "na podporu organizácií vykonávajúcich charitatívnu činnosť v Spojenom kráľovstve, ako aj v zahraničí, ktoré pomáhajú, podporujú, alebo sa starajú o mladých ľudí," píše sa vo vyhlásení nadácie, ktorá svoju činnosť odštartovala v stredu 14. septembra.


Tony Bennett & Amy Winehouse - Body and Soul

Otec zosnulej speváčky Mitch Winehouse tento týždeň priznal, že boj proti jej drogovej závislosti často zahŕňal aj fyzické násilie. Prezradil, že musel zápasiť s drogovými dílermi a gangstrami, ktorí jeho dcéru zásobovali narkotikami. "Trávil som svoj čas bitkami s drogovými dílermi, a myslím tým skutočné pästné bitky. Bol som muž v stredných rokoch s nadváhou, ktorý sa bíjava s ľuďmi," uviedol Mitch Winehouse počas utorňajšieho rozhovoru pre tlačovú agentúru Associated Press.

Podľa Winehouseových slov, keď sa jeho dcéra raz spamätala, uvidela, ako drogy ubližujú jej rodine. "Bola toho všetkého svedkom - ako jej rodina a priatelia bojujú proti gangstrom - a rozhodla sa, že rodinu už viac nechce dostať do tohto postavenia," vysvetlil. Amy Winehouse, ktorá počas celej svojej kariéry bojovala s drogovou a alkoholovou závislosťou, zomrela 23. júla vo veku 27 rokov. Mitch Winehouse je presvedčený o tom, že jeho dcéra zomrela na záchvat, ktorými trpela aj v minulosti.


Tony Bennett & Amy Winehouse - video zo zákulisia nahrávania skladby Body and Soul

Informácie zverejnila webstránka People.com.

--
Zdroj: SITA, Amywinehousefoundation.co.uk
Foto: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt