Britská rocková skupina Skindred sa opäť predstaví v Bratislave. Formácia z waleského Newportu vystúpi v stredu 30. novembra v Majestic Music Clube (MMC). Vstupenky na jej koncert sa už predávajú v sieti Ticketportal za 20 (státie) a 25 eur (sedenie).

Skindred sa v slovenskej metropole naposledy ukázali v apríli 2007 ako predkapela americkej formácie Gogol Bordello v Divadle Aréna. O rok neskôr patrili k hviezdam posledného ročníka festivalu Hodokvas v Piešťanoch. V auguste 2010 sa ragga-metalisti predviedli na MotoRockFeste, ktorý sa konal v Alpinke pri Košiciach.

Skupina Skindred vznikla v roku 1998 po tom, čo zanikla formácia Dub War. Debutový album Babylon vydali o štyri roky. V súčasnosti majú na konte štyri štúdiovky, zatiaľ poslednú s názvom Union Black uviedli na britský trh tento rok na jar.

Skindred pôsobia od roku 2002 v zostave: Benji Webbe (spev), Daniel Pugsley (basgitara), Michael Fry (gitara, sprievodné vokály) a Arya Goggin (bicie nástroje). Medzi fanúšičky tejto formácie patrí okrem iných aj herečka Jada Pinkett Smith.


Skindred - Warning

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/skindred/photos