Anglický hudobník Ed Sheeran sa so svojou debutovou štúdiovkou s názvom + dostal hneď v prvom týždni po vydaní na vrchol britského albumového rebríčka. Dvadsaťročný rodák z Halifaxu vydal z albumu zatiaľ dva single, pričom oba bodovali aj v singlovom rebríčku. Skladba The A Team sa v júni umiestnila na tretej priečke a You Need Me, I Don’t Need You začiatkom septembra na štvrtom mieste.

Na druhej priečke sa rovnako ako v predchádzajúcom vydaní UK Chartu umiestnila anglická speváčka Adele so zatiaľ najúspešnejším albumom roka 21. Na trojku klesla minulotýždňová jednotka, ktorou je tretia štúdiovka britského rapera a speváka Exampla Playing In The Shadows. Ďalšia novinka sa umiestnila na štvorke, je ňou 21-ročná anglická folková speváčka Laura Marling s tretím albumom A Creature I Don't Know.

Prvú päťku uzatvára spevák Joe McElderry s albumom Classic. Do Top 10 sa dostala ešte jedna novinka - indie rocková kapela The Kooks s albumom Junk Of The Heart.


Ed Sheeran - You Need Me, I Don't Need You

Singlový rebríček ovládla britsko-írska chlapčenská skupina One Direction s debutovým singlom What Makes You Beautiful. Z tejto skladby sa v prvom týždni predalo viac než 153-tisíc kópií, čo predstavuje zatiaľ najlepší tohtoročný predaj v prvom týždni po vydaní. Päťčlennej formácii sa tak podarilo prekonať interpretov ako Bruno Mars, Olly Murs, Jennifer Lopez, DJ Fresh, Wanted, Example alebo Adele, ktorí taktiež tento rok dokázali v prvom týždni prekonať hranicu 100-tisíc predaných kópií.

Rovnako ako pred týždňom je v rebríčku na druhej priečke skladba Moves Like Jagger skupiny Maroon 5 s hosťujúcou Christinou Aguilerou. Na trojku klesla anglická speváčka Pixie Lott so skladbou All About Tonight, ktorej patrila v minulom vydaní UK Chartu prvá priečka. Zo šestky na štvorku sa posunula skladba Heart Skips A Beat speváka Ollyho Mursa a popového dua Rizzle Kicks. Prvú päťku uzatvára britsko-írska dievčenská formácia Saturdays so singlom All Fired Up, ktorý bol pred týždňom na treťom mieste. Do Top 10 sa okrem One Direction nedostala tentoraz žiadna ďalšia novinka.


One Direction - What Makes You Beautiful

Britský rebríček albumov (11. septembra 2011 - 17. septembra 2011):

1. Ed Sheeran - +
2. Adele - 21
3. Example - Playing In The Shadows
4. Laura Marling - A Creature I Don't Know
5. Joe McElderry - Classic
6. David Guetta - Nothing But The Beat
7. Will Young - Echoes
8. Adele - 19
9. Red Hot Chili Peppers - I'm With You
10. The Kooks - Junk Of The Heart

Britský rebríček singlov (11. septembra 2011 - 17. septembra 2011):

1. One Direction - What Makes You Beautiful
2. Maroon 5 featuring Christina Aguilera - Moves Like Jagger
3. Pixie Lott - All About Tonight
4. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
5. Saturdays - All Fired Up
6. Example - Stay Awake
7. Calvin Harris - Feel So Close
8. Christina Perri - Jar Of Hearts
9. Will Young - Jealousy
10. Leona Lewis & Avicci - Collide

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/EdSheeranMusic