Ďalšie z podujatí Wilsonic Club predstaví 30. septembra v bratislavskom KC Dunaj aktuálny zvuk britského tanečného undergroundu. Hosťom je bristolský producent Appleblim, ktorý si pred pár rokmi urobil meno ako jeden z priekopníkov dubstepu. Jeho produkcia sa však nikdy nedala zaradiť pod "ortodoxný dubstep". Jeho hudba je skôr odrazom toho, čo sa vo svete progresívnej elektroniky aktuálne deje. Hudobným klišé sa snaží vyhýbať. Možno aj vďaka častým spoluprácam, ku ktorým je otvorenejší, ako býva obvyklé.

Výsledkom jednej zo spoluprác je vplyvné vydavateľstvo Skull Disco, ktoré založil so Shackletonom. Ako promotér sa podieľal aj na dnes už kultovej londýnskej klubovej noci FWD>> a v súčasnosti šéfuje vlastnej značke ApplePips, ktorá mu umožňuje tú pravú vydavateľskú slobodu.

Laurie Osbourne, ako znie jeho občianske meno, nie je typ hviezdy na výslní žánru. Na scéne je však nezameniteľnou osobnosťou a vizionárom, ktorý svojou prácou inšpiruje ďaľších. Tak tomu bolo v ére, kedy si dubstep ešte len klieštil cestu z britských klubov, a tak je tomu i dnes, kedy dubstepovú rytmiku v jeho dídžejských setoch čoraz častejšie striedajú "rovné" beaty housu. V jeho prípade však nejde o návrat do minulosti tanečnej hudby. House ako "matka" súčasnej tanečnej elektroniky je preňho základom, ktorý svojím experimentovaním dopĺňa o nadžánrovú nadstavbu v súčasnom, hlbokou basou podloženom zvuku.


Ramadanman & Appleblim - Sous Le Sable

Appleblim má meno, ktoré vo svete znamená kvalitu. Ako sám tvrdí, je jedno či dídžej hrá dubstep, house alebo techno. Dôležité je, aby ľudí dokázal pobaviť a je len na ňom, či to bude robiť ako väčšina - s pomocou osvedčených aktuálnych hitov - alebo dobrodružnou a dôkladnou selekciou nových, často ešte nevydaných trackov v konfrontácii s ozajstnou klasikou daného žánru.

Vstupenky na Wilsonic Club s Appleblimom v KC Dunaj sú v predaji na www.tixy.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval Marián Mitaš, PR manažér festivalu Wilsonic.

--
Foto: Last.fm/music/Appleblim