Vstupenky na bratislavský koncert Parov Stelar Band, ktorý sa uskutoční 24. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube, sú už skoro vypredané. V predaji podľa organizátora zostáva posledných dvesto lístkov, ktoré sa rýchlo míňajú. Priamo na bráne už vstupenky k dispozícii nebudú, čo by sa mohlo zmeniť len v prípade, ak sa uvoľnia niektoré zo zarezervovaných vstupeniek.

Za projektom Parov Stelar Band, ktorý dobyl srdcia slovenských fanúšikov na minuloročnom Grape festivale, či na koncerte vo vypredanom Nu Spirit Clube, stojí "laptopový mág" z rakúskeho Linzu Marcus Füreder. Začínal ako DJ Plasma, no v roku 2005 si zmenil meno na Parov Stelar a obklopil sa klasickými jazzovými hudobníkmi, s ktorými sa postupne vypracovali na jednu z najvyhľadávanejších kapiel hrajúcich elektronickú tanečnú hudbu s prvkami jazzu.

Samotný Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu electro-swing, ktorý kombinuje house, electro či drum&bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia. Na svoje jediné tohtoročné vystúpenie na Slovensku privezie 24. októbra do Bratislavy ostrieľaných hudobníkov vrátane saxofonistu známeho pod menom Max the Sax, či speváčky Beate Baumgartner, ktorá je podľa odbornej kritiky nositeľkou jedného z najzaujímavejších hlasov na poli moderného európskeho soulu a funku.


www.orepole.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk