Na kultúrnom podujatí The Lost City - Stratené mesto, ktoré sa bude konať v nedeľu 25. septembra na parkovisku pod Bratislavským hradom, sa predstaví americká formácia The Klezmatics. Okrem newyorskej skupiny ocenenej prestížnou Grammy vystúpi aj domáca kapela Preßburger Klezmer Band a tiež piešťanský rabín Zev Stiefel. Na podujatí so začiatkom o 18:00 premietnu film Synagóga a tiež snímku od Zuzany Piussi.

Akcia The Lost City - Stratené mesto bude 26. septembra pokračovať konferenciou, na úvod ktorej vystúpia podpredseda vlády SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Rudolf Chmel, veľvyslanec Štátu Izrael na Slovensku Alexander Ben-Zvi, primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, starostka mestskej časti Bratislava - Staré mesto Tatiana Rosová či predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.



O porovnávaní súčasnej a niekdajšej Bratislavy budú v pondelok (26.9.) už predpoludním diskutovať Eduard Nižňanský, Martin Bútora, Daniel Luther a Peter Salner. V druhom bloku sa popoludní predstavia Miroslav Marcelli, Ľubomír Falťan, Michal Bogár, Ľubomír Králik, Ľudovít Urban a Dominique Perrault. V poslednej časti konferencie na tému Pamäť, súčasnosť, vízie: od "strateného mesta“ k inej Bratislave vystúpia Henrieta Moravčíková, Ingrid Konrad, Mikuláš Huba, Igor Thurzo, Milan Zemko, Ivan Bútora a Katarína Šimončičová. Záverečné posolstvo organizátorov konferencie prednesie po 17:50 Michal Bogár. Súčasťou konferencie bude výstava Podhradie vo víziách architektov (1942 - 2009).

Agentúru SITA informoval za organizátorov Ladislav Snopko.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/klezmatics