Írska speváčka Sinéad O'Connor po nedávnych kontroverzných úvahách uistila svojich fanúšikov, že sa nechystá spáchať samovraždu. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter totiž minulý týždeň zverejnila niekoľko odkazov, v ktorých o takejto možnosti písala veľmi otvorene. Štyridsaťštyriročná speváčka napísala otvorený list, v ktorom svoje konanie vysvetlila, odmietla sa však fanúšikom za predchádzajúce vyhlásenia, ktoré vyvolali pochybnosti o jej duševnom zdraví, ospravedlniť.

"Vôbec mi nie je ľúto, že som na Twitteri napísala to, čo som napísala. Volala som o pomoc a tá pomoc prišla. Takže to stálo za to. Vôbec sa nehanbím za fakt, že správanie niektorých konkrétnych ľudí voči mne môže u mňa náhle vyvolať samovražedné pocity. Nijak sa nelíšim od akéhokoľvek iného človeka," napísala speváčka v liste.

Zároveň vyzvala ľudí, ktorí majú podobné pocity, aby ju nasledovali a nehanbili sa priznať to. "Na samovražedných pocitoch nie je nič, za čo by sa bolo treba hanbiť. Ani na tom, keď niekto vie, že vami taká vlna niekedy prechádza. Nikoho by nemali veľmi súdiť pre niečo, čo je vlastne volaním o pomoc," napísala O'Connor. Dodala tiež, že tí, ktorí o svojich samovražedných pocitoch hovoria, spáchajú samovraždu s najmenšou pravdepodobnosťou.

Speváčka vyvolala v radoch svojich fanúšikov strach o jej zdravie po tom, ako v súvislosti so svojou minulosťou napísala: "Musela som ísť k psychiatričke na bežné predpísanie liekov a podobne. Povedala mi, že som zlá mama a duševne chorá, pretože na verejnosti hovorím otvorene o sexe. Všetky tieto sračky by sme nemali hovoriť. Vrátane myšlienok o samovražde, sexe a tak ďalej. Jednoducho s vami budú zaobchádzať ako s bláznivým človekom. Tak strašne chcem ísť do neba, chcem to už celé roky... Ale nechcem opustiť moje deti. Ak by som mohla zomrieť bez toho, aby vedeli, že som to urobila sama, spravila by som to."

O'Connor sa pokúsila o samovraždu pred 11 rokmi. Ako dôvod tento rok uviedla, že bola zničená rozpadom jej manželstva a že ľudia, ktorí ju nazývali bláznivou, to celé iba zhoršili. "Často som zápasila a stále často zápasím so samovražednými myšlienkami, keď musím čeliť týmto rečiam o 'šialenej' Sinéad O'Connor. Je to zlé, ponižujúce a urážajúce - porušenie mojich ľudských práv, ako ich chápem ja, a nanajvýš neúctivé," uviedla speváčka.

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Július Dubravay (archív Hudba.sk)