Kapela Smola a Hrušky aj tento rok potvrdzuje svoje miesto medzi koncertne najaktívnejšími kapelami domácej scény. Počas leta odohrala viac ako 25 open-air akcií, preto si na jeho konci dopriala aj pauzu, ktorú muzikanti využili hlavne na duševný relax. Venovali sa svojím záhradkám, pozerali telenovely, niektorí si spravili výjazd a spoznávali staré kostolíky východného Slovenska a niektorí boli zatvorení v štúdiu a brúsili skladby na nový album. Už onedlho však opäť vyrazia medzi fanúšikov a za dva mesiace opäť odohrajú viac než dve desiatky koncertov v troch krajinách.

Partia zo Spiša na blížiacom sa medzinárodnom turné pod názvom Palec hore tour 2011 prekročí pomyselné hranice a zavíta aj do Poľska a Českej republiky. V priebehu dvoch mesiacov uvidia priaznivci kapely v dvadsiatichdvoch kluboch okrem šou Smola a Hrušky aj zaujímavých hostí.

"Smola a Hrušky si váži každú spoluprácu a preto sme radi, že sa nám podarilo pripraviť takéto veľké turné s kapelami, ktoré sú nám blízke a potešia hlavne našich fanúšikov, bez ktorých podpory by sme neboli tam, kde sme. Turné štartujeme 7.októbra v poľskom meste Radom a uzavrieme ho 3.decembra v Považskej Bystrici. Z hostí sa predstaví Farben Lehre z Poľska, české kapely Tleskač, Rybičky 48, Sakumprásk a slovenskí Chiki liki tu-a a Fuera Fondo. Špeciálne sa tešíme na domáci koncert v Spišskej Novej Vsi 16. novembra, pretože to bude naše 700. vystúpenie. Ľudia sa môžu tešiť aj na single z pripravovaného nového albumu ako Fajčiť treba či Lovesong," pozýva na turné spevák a gitarista Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár.

Nové piesne, ktoré kapela predstavila tento rok sú ochutnávkou z pripravovaného štvrtého štúdiového albumu Smola a Hrušky, ktorý by mal vyjsť 11. 11. 2011. počas turné má kapela prichystaných aj pár prekvapení v podobe darčekov či nového singla, ktorý bude mať premiéru spolu s klipom na jednom z koncertov. "Vieme, že naši fanúšikovia majú radi zábavu a preto sa na našich koncertoch počas celého turné bude objavovať aj naša hviezdna tour-maskotka menom Mimosa (pôvodom z Turecka), ktorá možno aj čo to zaspieva," uzavrel s úsmevom Spoko.

Rozpis koncertov turné Smola a Hrušky - Palec hore tour 2011

7. 10. - (PL) Radom, Katakumby club
8. 10. - (PL) Lublin, Graffiti club
9. 10. - (PL) Rzeszow, Live club
20. 10. - Bratislava, Elam klub
21. 10. - Humenné, Nostalgia music pub
22. 10. - Piešťany, Lodenica muzik pub
25. 10. - Nitra, Nová Pekáreň
27. 10. - Košice, Malbo caffe
28. 10. - Prešov, Bunker music club
29. 10. - Poprad, Rock Fabric
4. 11. - Prievidza, Element music club
5. 11. - Hruštín, Kultúrny dom
10. 11. - (PL) Czestochowa, Rura club
11. 11. - (PL) Bielsko Biala, Rude Boy
12. 11. - (PL) Pszow, Mok club
16. 11. - Spišská Nová Ves, Dom kultúry
18. 11. - (CZ) Praha, Palác Akropolis
19. 11. - (CZ) Brno, Fléda klub
25. 11. - (CZ) Karviná, Insomnia studentský klub
26. 11. - (CZ) Ostrava, Barrák music club
2. 12. - Dubnica nad Váhom, RockStar music pub
3. 12. - Považská Bystrica, Apollo music club


Smola a Hrušky feat. DNA - Fajčiť treba

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér skupiny Smola a Hrušky. Viac na oficiálnom webe www.smolaahrusky.sk a na Facebooku.

--
Foto: Oliver Ondráš