Kultová britská skupina Radiohead pôjde v roku 2012 na turné. V rozhovore s Gilesom Petersonom v BBC Radio 1 to uviedol spevák Thom Yorke. "Naším cieľom je koncertovať v priebehu budúceho roka," povedal 42-ročný muzikant. Yorke poznamenal, že členom ich koncertnej zostavy bude aj bubeník Clive Deamer, príležitostný koncertný člen tria Portishead, s ktorým tento rok hral aj na Bažant Pohode. S Radiohead už Deamer vystúpil počas ich tajného koncertu na júnovom festivale Glastonbury.

Thom Yorke okrem toho uviedol, že v súčasnosti dokončuje album superskupiny Atoms For Peace. Tú okrem neho tvorí svetoznámy producent Nigel Godrich a tiež basgitarista formácie Red Hot Chili Peppers Michael "Flea" Balzary.

Radiohead sa tento rok prezentovali štúdiovkou The King Of Limbs (2011). Spolu s týmto albumom majú britskí muzikanti na konte osem štúdioviek vrátane nahrávok OK Computer (1997) či Amnesiac (2001). Radiohead ešte nikdy nevystúpili na Slovensku, no v roku 2009 sa naživo predstavili v Prahe a tiež na Frequency festivale v rakúskom St. Pöltene, kde boli headlinermi 9. ročníka podujatia.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jim Ross